Marea Britanie a aprobat al patrulea vaccin anti-COVID, în încercarea de a opri creșterea numărului de cazuri noi

Marea Britanie a aprobat al patrulea vaccin anti-COVID, în încercarea de a opri creșterea numărului de cazuri noi

Marea Britanie a aprobat vineri vaccinul monodoză dezvoltat împotriva noului coronavirus de Janssen, filială a grupului farmaceutic american Johnson & Johnson.

Astfel, acesta devine al patrulea ser în arsenalul de luptă împotriva pandemiei de COVID-19, alături de Pfizer, Moderna și AstraZeneca, a anunţat ministrul britanic al Sănătăţii, citat de AFP.

Într-un mesaj publicat pe Twitter, prim-ministrul britanic Boris Johnson a salutat "o veste foarte binevenită" şi a subliniat "rolul foarte important" pe care noul vaccin monodoză îl va juca în campania naţională de vaccinare.

ADVERTISING

Ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, a salutat la rândul său "un elan suplimentar" în programul naţional de vaccinare, despre care a spus că "a salvat deja 13.000 de vieţi".

Acest vaccin "va juca un rol important în lunile viitoare, când ne vom dubla eforturile pentru a încuraja pe toată lumea să se vaccineze şi, potenţial, să înceapă un program de supra-rapel mai târziu, spre sfârşitul anului", a adăugat oficialul britanic.

Numărul cazurilor de COVID crește iar în Marea Britanie, deși sunt vaccinați 73,3% din adulți

Marea Britanie a comandat 20 de milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson, care, la fel ca serul produs de AstraZeneca, a generat temeri legate de apariţia unor cazuri rare de cheaguri sangvine.

ADVERTISING

Belgia a decis în această săptămână să administreze vaccinul J&J doar persoanelor de peste 40 de ani, după decesul unei tinere paciente, care ar fi putut să fie victima efectelor secundare cauzate de acest ser.

Marea Britanie, ţara cel mai grav afectată din Europa de pandemia de COVID-19, cu aproape 128.000 de morți, a lansat în decembrie 2020 o campanie de vaccinare în masă, ce a permis administrarea unei prime doze de vaccinuri la mai mult de 38 de milioane de persoane (73,3% din populaţia adultă) şi a ambelor doze la peste 24 de milioane de rezidenţi (45,6% dintre adulţi).

ADVERTISING

După un îndelungat şi strict lockdown hibernal, Marea Britanie a relaxat restricţiile asociate pandemiei, dar se confruntă în prezent cu o creştere a numărului de infectări, fenomen imputat în mare parte propagării unei variante apărute prima dată în India şi care face să planeze spectrul amânării deciziei de eliminare a ultimelor restricţii antiepidemice, prevăzută pentru data de 21 iunie. 

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇