Mai încapi în blugii tăi de la 21 de ani? Ce spune asta despre riscul tău de diabet

Mai încapi în blugii tăi de la 21 de ani? Ce spune asta despre riscul tău de diabet

Oamenii care nu mai încap în blugii lor de la 21 de ani riscă să fie diagnosticați cu diabet de tip 2, avertizează unul dintre cei mai mari experți în diabet de pe mapamond.

Dacă nu ai nicio șansă să mai poți îmbrăca acea pereche de blugi, atunci explicația e simplă: ai prea mult țesut adipos, indiferent dacă ai sau nu probleme cu greutatea, explică profesorul Roy Taylor, de la Newcastle University.

Acesta a prezentat recent, la o conferință legată de diabet, rezultatele unui studiu care a arătat că inclusiv oamenii cu ”greutate normală” se pot îmbolnăvi de diabet. Însă, după cum a arătat cercetarea, boala poate intra în remisie, în cazul lor, dacă slăbesc.

ADVERTISING

Citește și ADN-ul moștenit de la neanderthali ne crește riscul pentru anumite boli. Iată care

Concret, 8 din cei 12 participanți la studiu, toți cu diabet, au scăpat de acest diagnostic după ce au dat jos 10 – 15% din greutate, relatează The Guardian.

Aceștia au reușit să ardă grăsimea din ficat și pancreas, ceea ce a îmbunătățit considerabil activitatea celui din urmă.

Adesea, medicii cred că în cazul diabeticilor cu greutate normală, altele sunt cauzele apariției bolii. Se pare însă că nu așa stau lucrurile. Pur și simplu, stratul adipos e prea mare (chiar la un indice de masă corporală de 24,5, așa cum erau participanții la studiu) , iar slăbirea poate duce la intrarea bolii în remisie, după cum a demonstrat cercetarea.

ADVERTISING

În cadrul studiului, participanții au urmat o dietă lichidă timp de două săptămâni, cu nu mai mult de 800 de calorii pe zi, constând în supe și shake-uri. Aceasta a fost repetată până ce subiecții au dat jos 10 – 15% din greutate, ceea ce a dus și la intrarea bolii în remisie.

Vezi și 20% dintre oameni au o mutație care îi face foarte rezistenți la frig. Din păcate, îi şi predispune la o serie de boli

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇