Lanțul vieții: Cinci bolnavi au primit organe și țesuturi prelevate de la victima unui accident

Lanțul vieții: Cinci bolnavi au primit organe și țesuturi prelevate de la victima unui accident

Cinci bolnavi au primit o șansă la o viață mai bună cu ajutorul organelor prelevate de la victima unui accident rutier, a cărei familie a acceptat să le doneze. ”Transplantul înseamnă VIAȚĂ! Prin bunătate şi dăruire, oamenii pot schimba destine şi înfăptui minuni pentru semenii lor”, subliniază Agenţia Naţională de Transplant.

”Mai mult ca oricând, în această perioadă atât de dificilă, solidaritatea, puterea de a lua decizii foarte grele, munca responsabilă şi efortul colectiv fac diferenţa dintre viaţă şi moarte.

ADVERTISING

Întreaga noastră recunoştinţă şi toate gândurile noastre de mulţumire se îndreaptă către familia unui pacient, aflat în moarte cerebrală, care a găsit puterea extraordinară de a oferi altor oameni o şansă la viaţă, de a dărui altor familii bucuria de a-i avea alături pe cei dragi de Sărbători.

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea s-a încheiat în zorii acestei zile o nouă intervenție de prelevare de organe şi ţesuturi (cornee) de la un pacient, victimă a unui accident rutier, a cărui familie a ales să dăruiască o şansă unor semeni necunoscuţi şi au fost de acord să doneze organele rudei lor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Prin această decizie dificilă şi plină de emoţie au oferit speranţă la viaţă pentru 3 semeni necunoscuţi care aşteptau un transplant hepatic sau renal, precum şi pentru alţi 2 pacienţi care aşteptau un transplant de cornee. Mulţumim cu respect şi recunoştinţă familiei donatorului pentru gestul făcut”, a transmis, vineri seară, Agenţia Naţională de Transplantul.

Astfel, la Centrul de Transplant Hepatic al Institutului Clinic Fundeni, încă o viaţă a putut fi salvată în urma intervenţiei de transplant hepatic, iar la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj alţi doi pacienţi au primit o şansă prin transplanturile renale. Corneea va fi transplantată în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti. 

ADVERTISING

Mulţumim tuturor echipelor medicale implicate în această activitate atât de sensibilă, prinsă între suferinţă şi speranţă, precum şi conducerii unităţilor sanitare implicate pentru susţinerea Programului Naţional de Transplant. De asemenea, mulţumim Serviciilor de Ambulanţă pentru suportul acordat în realizarea acestor misiuni salvatoare de vieţi”, se arată în postarea pe Facebook a ANT.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇