Clujul va avea primul centru pentru patru tipuri de transplant. Două treimi din donatori sunt din Transilvania

Clujul va avea primul centru pentru patru tipuri de transplant. Două treimi din donatori sunt din Transilvania

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a anunţat, luni, că documentaţia pentru Centrul Integrat de Transplant Cluj va fi realizată până la finalul anului. Proiectul, cu o valoare de 200 de milioane de euro, este inclus în PNRR.

”În cadrul şedinţei ordinare din această lună voi propune plenului aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai Centrului Integrat de Transplant Cluj. 

Proiectantul va finaliza documentaţia tehnică până la finalul anului 2021. În acest fel, în cursul lunii decembrie vom putea depune documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie”, a transmis, luni, Alin Tişe.  

ADVERTISING

Potrivit acestuia, proiectul este inclus la finanţare pe fonduri europene prin intermediul PNRR.  

Proiectul Consiliului Judeţean Cluj, cu o valoare estimativă de 200 milioane euro, vizează edificarea primului centru de transplant din ţară pentru patru tipuri de transplant: cord, plămân, hepatic şi renal

”În ceea ce priveşte necesitatea realizării acestuia la nivelul judeţului Cluj, este de amintit faptul că, pe lângă personalul medical de excepţie din municipiu, o pondere de 2/3 din donatori sunt din zona Transilvaniei”, a mai transmis Tişe.  

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇