Jurma: Formula corectă este "Omicron este mult mai blândă decât Delta în țările cu rata mare de vaccinare"

Jurma: Formula corectă este "Omicron este mult mai blândă decât Delta în țările cu rata mare de vaccinare"

Medicul și cercetătorul Octavian Jurma nu este de acord cu autoritățile sanitare din România care spun că varianta Omicron este mai blândă decât Delta.

Potrivit acestuia, teoria este valabilă doar în țările cu rată mare de vaccinare.

”De fiecare dată când aud la televizor în România "varianta Omicron este mult mai blândă decât…" mă apucă disperarea. Formula corectă este "varianta Omicron este mult mai blândă decât varianta Delta în țările cu rată mare de vaccinare"! Și varianta Delta a fost "mult mai blândă decât…" în țările vaccinate din Occident”, scrie Octavian Jurma pe Facebook.

ADVERTISING

Mai mult, acesta spune că singurul lucru care se mișcă în România mai repede decât Omicron este negarea sa.

Potrivit medicului, nu este cazul în acest moment să sărbătorim finalul pandemiei.

”Nu am văzut un consens mai rapid că este "mult mai blândă" decât orice alta variantă. De la "vaccin natural" la "este la fel de blândă că o gripă" mai e un pas să sărbătorim în stradă finalul pandemiei.

Poate că va fi așa, toți suntem însetați de vești bune după 2 ani de pandemie, dar am mai sărbătorit o dată sfârșitul pandemiei, tot în Romania. După care a urmat cel mai mare dezastru pe timp de pace din istoria noastră. Nu e de mirare că suntem frustrați și furioși.

ADVERTISING

Nu putem însă învinge un dușman dacă tot ce facem este să așteptăm pasivi victoria altora. Să nu ajungem ca bunicii noștri care încă îi așteptau pasivi pe americani la 10 de ani după instalarea ciumei roșii în România”, conchide medicul Octavian Jurma.

Singurul lucru care se misca in Romania mai repede decat Omicron este negarea sa. Nu am vazut un consens mai rapid ca...

Publicată de Octavian P Jurma pe Miercuri, 12 ianuarie 2022

Amintim că bilanţul Covid a urcat joi la aproape de 10.000 de cazuri. Şi incidenţa în București continuă să crească.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇