Jurma anunță că are fiul pozitiv și acuză autoritățile: Nu voi uita că am fost silit să îmi trimit copilul la școală

Jurma anunță că are fiul pozitiv și acuză autoritățile: Nu voi uita că am fost silit să îmi trimit copilul la școală

Cercetătorul Octavian Jurma, care analizează evoluția valurilor pandemice în România și emite săptămânal avertizări și recomandări pentru populație și decidenți, a anunțat că băiatul lui cel mare, elev de liceu, a fost testat pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2.

„Momentul acela în care statistica devine realitate a ajuns și la noi în familie. Băiatul nostru cel mare, elev în clasa a XI-a, e pozitiv.

Guvernul a refuzat să ne permită să ne retragem copiii în case în fața valului de infectări, astfel încât să facă școală online sănătoși de acasă. Prin urmare, îi trimite pandemia infectați acasă, astfel încât fac școală online bolnavi de acasă. Găsiți voi logica prin care "online bolnav" e mai bine decât "online sănătos", că acestea sunt singurele opțiuni în timpul unui val pandemic, dacă nu faci nimic pentru siguranța copiilor în școală”, transmite Octavian Jurma.

ADVERTISING

Cercetătorul susține că toți cei care au copiii la școală se vor infecta împreună cu ei și dă vina pe autorități pentru această situație.

„E o consecință matematică a deciziei de a deschide scolile la 3 zile după petrecerile de Revelion și apoi de a le ține deschise cu orice pret.

Probabilitatea ca un copil care merge la școala în mediul urban să se infecteze este de 100% în două săptămâni după ce se depașește incidența de 6 la mie. Asta înseamă că și copiii mei au o probabilitate de 100% să se infecteze, dacă vor fi obligați să meargă la școală după ce am trecut de incidența de 6 la 1.000”, explică Jurma.

ADVERTISING

El spune că infectarea familiilor care au copii la școală este inevitabilă, în condițiile în care autoritățile au abandonat orice măsuri de protecție, ba mai mult, îi obligă pe școlari să meargă la ore, când varianta Omicron se răspândește cu viteză uluitoare peste tot.

Cercetătorul susține că fiecare familie trebuie să-și ia propriile măsuri de protecție, care includ vaccinarea cu booster, masca FFP2, distanțarea fizică și testarea.

„Singura vulnerabilitate pe care nu o putem închide individual este prezența copiilor la școală”, mai spune Octavian Jurma, care consideră că „în această perioadă școlile sunt adevărate centre de infectare, mult mai eficiente decât centrele de vaccinare”.

ADVERTISING

Autoritățile ne obligă să ne trimitem copiii la școală, deși nu obligă pe nimeni altcineva să ia măsuri de siguranță pentru copiii noștri. Sunt curajoși pe seama copiilor și lași pe seama adulților. Consecința se vede în spitale, unde aproape 1 din 10 internați este minor”, crede acesta.

„Nu stiu câți părinți vor uita cu ușurinta partidele care pun interesele lor meschine și inaintea vieții copiilor noștri. Eu unul nu voi uita că am fost silit să îmi trimit copilul la școală, desi era o certitudine că se va infecta cu un virus care îl poate schilodi pe viață. Mai știu cu certitudine încă un lucru, nu sunt singurul”, conchide Jurma.

Reacția lui vine în ziua în care România înregistrează un nou record de infectări, 19.685 de cazuri în ultimele 24 de ore, cele mai multe de la debutul pandemiei, iar în spitale sunt internați 7.094 de pacienţi Covid, din care 643 sunt minori.

V.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇