Johnson & Johnson a oprit testarea vaccinului Covid după ce unul din participanţi s-a îmbolnăvit

Johnson & Johnson a oprit testarea vaccinului Covid după ce  unul din participanţi s-a îmbolnăvit

Grupul farmaceutic american Johnson & Johnson a anunţat, luni, suspendarea testelor clinice ale unui vaccin anti-COVID-19, deoarece unul din participanţii la teste s-a îmbolnăvit.

„Am oprit temporar dozarea suplimentară în toate testele noastre clinice ale unui vaccin experimental împotriva COVID-19, inclusiv toate testele din faza a treia, din cauza unei boli inexplicabile a unui participant”, a anunţat într-un comunicat Johnson & Johnson, informează marți AFP şi dpa.

ADVERTISING

Grupul farmaceutic a precizat că există o diferenţă între o "pauză de studiu" ca urmare a deciziei companiei şi o "oprire reglementară" instituită de o autoritate sanitară de reglementare.

În anunţ, compania şi-a reafirmat "angajamentul puternic faţă de siguranţă", informând că boala participantului a fost examinată de medicii personali, precum şi de cei din partea unui consiliu independent de monitorizare.

Gigantul farmaceutic din SUA este una din numeroasele companii care concurează la nivel mondial pentru producerea primului vaccin anti-COVID-19.

ADVERTISING

În prezent, el se află în faza a treia a unui proces în trei faze de dezvoltare clinică în timpul căreia vaccinul este administrat la mii de participanţi şi testat pentru a se verifica eficienţa şi siguranţa sa, în timp ce o serie de alţi participanţi primesc un tratament placebo.

În luna septembrie, Johnson & Johnson a informat că înrola 60.000 de persoane de pe trei continente pentru a participa la faza a treia a studiului.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇