Iohannis: România nu are capacitatea pur şi simplu pentru testarea în masă. Nu avem dotările, nu avem personalul pentru aşa ceva

Iohannis: România nu are capacitatea pur şi simplu pentru testarea în masă. Nu avem dotările, nu avem personalul pentru aşa ceva

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că România nu are capacitatea de a face testarea în masă a populaţiei, neavând nici dotări, nici personalul necesar pentru acest lucru.

"Testarea în masă nu este recomandată decât de persoane care vor să pară interesante", a susţinut Iohannis, menţionând că este recomandată testarea persoanelor suspecte.

"În primul rând, România nu are capacitatea pur şi simplu pentru testarea în masă, în număr foarte mare. Deci testarea în masă ar însemna poate sute de mii de testări zilnice, ceea ce practic nu se poate.

ADVERTISING

Nu avem dotările, nu avem personalul pentru aşa ceva şi nici nu este recomandată. Testarea în masă nu este recomandată decât de persoane care vor să pară interesante", a declarat Iohannis, miercuri, în conferinţa de presă, întrebat dacă el consideră oportună o testare în masă a populaţiei.  

El a adăugat că se recomandă însă testarea persoanelor în cazul cărora sunt suspiciuni de infectare.  

"Ceea ce este recomandat şi în România - de asta tot creşte numărul de testări - este să testăm toate persoanele suspecte sau cazuri posibile.

ADVERTISING

Ştiţi foarte bine că se face anchetă epidemiologică şi toate persoanele sunt testate. Faptul că am ajuns la 37.000 de teste pe zi este un lucru de apreciat dacă ne gândim de unde am pornit", a susţinut şeful statului.

Transcriptul integral al conferinței de presă este publicat pe site-ul Administrației Prezidențiale, AICI.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇