Inovație în cancer. Pacienții din Anglia, primii din lume care beneficiază de noua modalitate de tratament

Inovație în cancer. Pacienții din Anglia, primii din lume care beneficiază de noua modalitate de tratament

Pacienții din Anglia vor fi primii din lume care vor avea acces la o nouă injecție pentru tratarea cancerului. Este vorba despre o inovație mai curând în ceea ce privește modul și timpul de administrare, cel din urmă mult mai scurt decât până acum, de la 30 – 60 de minute la numai 7 minute.

Imunoterapia atezolizumab, cunoscută și sub numele de Tecentriq, folosită în cancer, este administrată de obicei pacienților pe cale intravenoasă, prin perfuzie, scrie Sky News. Noua tehnologie, care presupune injectarea, va reduce timpul de tratament cu până la 75%.

ADVERTISING

Aprobată de Agenția de reglementare a medicamentelor și a produselor medicale (MHRA), noua modalitate de tratament este potrivită pacienților cu o serie de tipuri de cancer, inclusiv pulmonar, de sân, de ficat și de vezică urinară.

Medicamentul este cunoscut sub numele de „inhibitor al punctelor de control” și acționează ajutând sistemul imunitar să găsească și să distrugă celulele canceroase. Autoritățile medicale britanice au transmis că se așteaptă ca majoritatea celor aproximativ 3.600 de pacienți care încep tratamentul cu atezolizumab în fiecare an să treacă la injecție.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pacienții care primesc chimioterapie intravenoasă în combinație cu atezolizumab pot rămâne la transfuzie.

Implementarea „în premieră mondială” a tratamentului va însemna că ”sute de pacienți pot petrece mai puțin timp în spital”, a declarat directorul național pentru cancer al NHS, profesorul Peter Johnson.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇