Infecțiile nosocomiale limitează internările pacienților cu COVID-19 la ATI

Infecțiile nosocomiale limitează internările pacienților cu COVID-19 la ATI

Trei pacienți internați în acest moment la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București prezintă și infecții nosocomiale, aceștia fiind aduși de la alte unități spitalicești.

„Atunci când ai pacienți critici, care vin din diverse spitale, care au fost internați în alte terapii în unitățile respective, de foarte multe ori vin încărcați cu o floră de spital. În acest moment avem trei pacienți care au floră multiplu rezistentă, motiv pentru care am limitat internările în terapie intensivă COVID, pentru că este normal să-i tratăm pe cei pe care îi avem, să facem curat și după aceea să primim alți pacienți”, a declarat Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, la Digi 24.

ADVERTISING

Ea spune că infecțiile nosocomiale reprezintă o problemă a secțiilor de terapie intensivă din toată lumea, dar ea trebuie raportată, pentru că „înseamnă siguranța pacientului, înseamnă grija pentru pacient”.

Amploarea infecțiilor nosocomiale din România proporțiile a fost evidențiată odată cu tragedia incendiului de la clubul „Colectiv”. Atunci, o mare parte dintre pacienți au murit din cauza microbilor cu care s-au infectat în spital. Atunci s-a descoperit că spitalele din țara noastră evitau să raporteze aceste infecții.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇