India a vaccinat anti-Covid aproape 200.000 de persoane într-o singură zi

În total, această țară vrea să vaccineze anti-Covid 300 de milioane de cetățeni.
India a vaccinat anti-Covid aproape 200.000 de persoane într-o singură zi

Campania de vaccinare anti-Covid a început în India, sâmbătă, când aproape 200.000 de persoane au primit prima doză din ser.

Coronavirus: India lansează „cea mai mare campanie de vaccinare din lume”

„Suntem mulțumiți și încântați de modul în care s-au desfășurat lucrurile în prima zi de vaccinare. Nu avem niciun caz de spitalizare post-vaccinare”, a transmis ministrul indian al Sănătății, Harsh Vardhan, citat de publicația La Provence, care preia AFP.

Prioritate au personalul medical şi alte categorii de angajaţi din prima linie, astfel că vor fi 30 de milioane de oameni în total, informează Reuters.

ADVERTISING

Vor urma în jur de 270 de milioane de oameni cu vârsta de peste 50 de ani sau care prezintă risc ridicat ca urmare a unor afecţiuni medicale preexistente.

În acest moment, indienii au de ales între două vaccinuri: cel produs de Oxford - AstraZeneca şi cel creat local de Bharat Biotech.

Autorităţile speră ca în jur de 300 de milioane de persoane să primească cele două doze de vaccin în primele cel mult opt luni ale anului.

După Statele Unite, India este ţara cu cel mai mare număr de cazuri de Covid-19 raportate, care se ridică la aproximativ 10,5 milioane, dintre care peste 151.000 s-au soldat cu decese.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇