Coronavirus: India lansează „cea mai mare campanie de vaccinare din lume”

Coronavirus: India lansează „cea mai mare campanie de vaccinare din lume”

Premierul indian Narendra Modi a lansat sâmbătă „cea mai mare campanie de vaccinare” din lume, în cadrul căreia vor fi administrate două vaccinuri produse local.

Modi nu se va vaccina imediat, ci va aştepta să-i vină rândul, prioritate având personalul medical şi alte categorii de angajaţi din prima linie, 30 de milioane de oameni în total, informează Reuters.

Vor urma în jur de 270 de milioane de oameni cu vârsta de peste 50 de ani sau care prezintă risc ridicat ca urmare a unor afecţiuni medicale preexistente.

ADVERTISING

Politicienii nu vor fi consideraţi ca făcând parte din prima linie, a precizat Modi, care are 70 de ani.

În prima zi a campaniei vor fi vaccinate voluntar aproximativ 100 de persoane în fiecare dintre cele 3.006 centre de vaccinare de pe teritoriul ţării.

„Aceasta va fi cea mai mare campanie de vaccinare din lume, acoperind întreaga ţară”, a declarat Modi.  

Beneficiarii nu vor avea însă posibilitatea de a alege între vaccinul Oxford -AstraZeneca şi cel creat de Bharat Biotech, cu sprijinul guvernului, a cărui eficienţă nu este cunoscută încă, ambele produse în India.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

India, care se află pe locul al doilea în topul ţărilor cu cea mai mare populaţie, după China, cu 1,35 de miliarde de locuitori, nu intenţionează să vaccineze întreaga populaţie pentru a obţine imunitate de turmă, mai precizează sursa citată.

Autorităţile speră ca în jur de 300 de milioane de persoane să primească cele două doze de vaccin în primele cel mult opt luni ale anului.

După Statele Unite, India este ţara cu cel mai mare număr de cazuri de Covid-19 raportate, care se ridică la aproximativ 10,5 milioane, dintre care peste 151.000 s-au soldat cu decese.

ADVERTISING

Citeşte şi:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇