Încă un caz grav de COVID cu tulpină Delta în județul Argeș, unde s-a înregistrat și primul deces

Încă un caz grav de COVID cu tulpină Delta în județul Argeș, unde s-a înregistrat și primul deces

Încă un caz grav de COVID cu tulpină Delta a fost diagnosticat în județul Argeș, unde zilele trecute s-a înregistrat primul deces al unei persoane la care fusese identificată tulpina extrem de periculoasă. Noul caz este tot o femeie în vârstă, nevaccinată.

Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, a declarat, vineri seara, la Digi 24, că în România sunt acum 44 de cazuri identificate prin secvențiere, în 9 județe, cu tulpina Delta, cele mai multe fiind în Ilfov, Argeș și municipiul București.

Un caz grav de infecție cu tulpina Delta este în județul Argeș, unde zilele trecute o femeie a murit.

ADVERTISING

„Tot în județul Argeș mai este încă o persoană, tot de sex feminin, nevaccinată, 74 de ani, care este în Terapie Intensivă, infectată tot cu tulpina Delta, dar la acest moment este în faza de post-COVID, practic e în continuare un pacient grav, dar a trecut de perioada de contagiozitate”, a spus Gheorghiță.

Potrivit acestuia, nu există legătură între cele două cazuri din Argeș.

Simptome diferite

Valeriu Gheorghiță a mai spus și că tulpina Delta are un tablou clinic diferit față de ceea ce observaseră medicii până acum în cazurile COVID.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Durerea de cap este foarte frecvent întâlnită, durerea de gât și scurgerile nazale, rinoreea, spre deosebire de cazurile anterioare care erau date de varianta britanică și varianta din Wuhan care erau cu tuse și pierderea mirosului sau gustului, care erau simptome relativ specifice”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

În ciuda tuturor avertismentelor lansate de medici și autorități cu privire la contagiozitatea tulpinii Delta, numărul românilor care aleg să se vaccineze scade de la o zi la alta, deși vaccinul este singurul care îi poate proteja cu certitudine.

ADVERTISING

Află mai multe informații relevante despre varianta Delta și evoluția campaniei de vaccinare în România:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇