Încă 13 bolnavi de Omicron în România, inclusiv un adolescent. Majoritatea cazurilor sunt în București

Încă 13 bolnavi de Omicron în România, inclusiv un adolescent. Majoritatea cazurilor sunt în București

Încă 13 cazuri noi de Omicron au fost înregistrate luni în România, transmite Ministerul Sănătății. Printre bolnavi este și un adolescent în vârstă de 14 ani.

Cele mai multe persoane infectare – 10 – sunt din București, alte 2 persoane sunt din județul Ilfov și una din județul Galați.

Persoanele infectate cu tulpina Omicron - 5 bărbați, 7 femei și un copil - au vârste cuprinse între 14 și 89 de ani, iar 7 dintre acestea sunt nevaccinate împotriva COVID-19.

Două persoane au istoric de călătorie în Marea Britanie și SUA.

ADVERTISING

Până în prezent, în România au fost confirmate 38 cazuri cu varianta Omicron.

Anunțul Ministerului Sănătății vine în condițiile în care bilanțul de Covid a început să crească. În ultimele 24 de ore au fost raportate 566 de cazuri noi de Covid, față de 349, câte au fost înregistrate în a doua zi de Crăciun. De asemenea, au fost raportate 24 de decese, toate din ultimele 24 de ore. Pe 26 decembrie au fost raportate 15 decese asociate Covid-19.

Numărul de teste a rămas însă foarte scăzut. În ultimele 24 de ore au fost procesate doar 5.274 de teste PCR, din care doar 2.511 comandate de medici, și 15.024 de teste rapide antigen.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Totuși, sunt mult mai multe teste față de ziua precedentă, în special la cerere, acest lucru putând fi corelat cu faptul că mulți dintre cei care au venit în țară pentru Crăciun pleacă acum înapoi în țările în care locuiesc, fapt vizibil în aglomerația de pe Otopeni.

Până astăzi, când se împlinește un an de când a fost vaccinat anti-Covid primul român, au fost depistate 1.803.311 de cazuri în țara noastră, iar 58.575 de persoane au murit.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇