Crește numărul de cazuri și decese de Covid. Mai mulți copii în spital, inclusiv la ATI

Crește numărul de cazuri și decese de Covid. Mai mulți copii în spital, inclusiv la ATI

Autoritățile anunță pentru luni un bilanț Covid în creștere, față de zilele trecute.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 566 de cazuri noi de Covid, față de 349, câte au fost înregistrate în a doua zi de Crăciun. De asemenea, au fost raportate 24 de decese, toate din ultimele 24 de ore. Pe 26 decembrie au fost raportate 15 decese asociate Covid-19.

Numărul de teste rămâne însă foarte scăzut. În ultimele 24 de ore au fost procesate doar 5.274 de teste PCR, din care doar 2.511 comandate de medici, și 15.024 de teste rapide antigen.

ADVERTISING

Totuși, sunt mult mai multe teste față de ziua precedentă, în special la cerere, acest lucru putând fi corelat cu faptul că mulți dintre cei care au venit în țară pentru Crăciun pleacă acum înapoi în țările în care locuiesc, fapt vizibil în aglomerația de pe Otopeni, la plecări.

Până astăzi, când se împlinește un an de când a fost vaccinat anti-Covid primul român, au fost depistate 1.803.311 de cazuri în țara noastră, iar 58.575 de persoane au murit.

Luni dimineață se aflau internați în secțiile Covid 2.467 de români, din care 433 în stare gravă, la ATI. Dintre cei care sunt la Terapie Intensivă, doar 39 au certificat care atestă vaccinarea.

ADVERTISING

Totodată, din totalul celor internați, 59 sunt minori, dintre aceștia 7 având nevoie de îngrijiri la Terapie Intensivă.

De precizat că duminică, în spitale erau 49 de minori cu Covid, din care 4 la ATI.

În ce privește decesele, acestea au fost înregistrate la pacienți cu vârste cuprinse între 30 și peste 80 de ani. Toți cei 24 de pacienți prezentau comorbidități și doar 4 erau vaccinați.

În Bucureşti, incidenţa cazurilor a crescut uşor la 0,62 cazuri la mia de locuitori, de la 0,61, cât a fost valoarea acestui coeficient în ultimele trei zile.

image-16

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇