Primarul Tudorache se laudă că tomograful cu softul special pentru COVID e funcțional după 2 luni de când l-a dus la Matei Balș

Primarul Tudorache se laudă că tomograful cu softul special pentru COVID e funcțional după 2 luni de când l-a dus la Matei Balș

Computerul tomograf cu softul special pentru COVID, amplasat de mai bine de două luni la Institutul „Matei Balş”, va fi funcțional începând de vineri.

Deși aparatul scump a ajuns la institut încă din luna mai, el nu a putut fi folosit nici măcar o dată. Motivul: nu avea autorizație de utilizare de la Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN).

Acum, unitatea medicală a cerut autorizația, aceasta intrând în vigoare astăzi.

“Urmare a depunerii în 22 iulie a  documentației pentru autorizarea utilizării CT - ului, performant închiriat de spitalul Matei Balș, de la Complexul Caraiman în urma clarificărilor și a inspecției tehnice la fața locului, CNCAN  a eliberat  autorizația de utilizare a acestuia începând cu  data 31 iulie 2020”, a precizat președintele CNCAN, Gheorhe Ioniță, pentru Știrile TVR.

ADVERTISING

La rândul său, primarul Sectorului 1 Daniel Tudorache a anunţat că de azi aparatul va fi funcțional.

Edilul a precizat că au trecut 86 de zile de când tomograful a fost adus la Matei Balș, dar a fost nevoie de multe avize de funcționare.

De azi, computerul tomograf de la Institutul “Matei Balș” este funcțional!Comisia Națională pentru Controlul...

Publicată de Dan Tudorache pe Vineri, 31 iulie 2020
ADVERTISING

Computerul tomograf a fost instalat într-un container, în curtea Institutului "Matei Balş", la începutul lunii mai. Pacienţii urmau să facă investigaţia care arată stadiul infecţiei.

Aparatul costă aproape un milion de euro, fiind pus la dispoziţie de Primăria Sectorului 1.

Vezi și Un medic din Timișoara povestește cum a murit o gravidă infectată cu COVID pentru că n-a fost tratată adecvat în spital. Nici fătul nu a putut fi salvat 

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇