Greutatea, controlată prin niște implanturi minuscule? Studiu care arată că se poate. Cât au slăbit subiecții

Greutatea, controlată prin niște implanturi minuscule? Studiu care arată că se poate. Cât au slăbit subiecții

Obezitatea este o problemă mondială, de aici și cursa multor companii de a găsi medicamentul minune, capabil să combată ceea ce este deja o epidemie.

Dezvoltatorul american de medicamente Vivani Medical a anunțat că implanturile sale experimentale de medicamente sub piele au ajutat la reducerea greutății la șoarecii obezi în studiile preclinice.

NPM-115, un implant cu medicamentul exenatidă, a generat o pierdere semnificativă în greutate comparabilă cu semaglutida injectabilă (ingredientul de bază din Ozempic/Wegovy) dintr-o singură administrare.

ADVERTISING

Pentru a funcționa optim, doza recomandată ar fi de două ori pe an, anunțat dezvoltatorul, conform Reuters.

Medicamentul este astfel conceput încât permite pacienților să primească o doză continuă pe un interval de șase luni de la o singură administrare.

În studiile de laborator, implantul a provocat o pierdere în greutate de aproximativ 20% în numai 28 de zile.

Compania a precizat că un alt implant, NPM-119, în curs de dezvoltare pentru tratamentul diabetului zaharat de tip 2, bazat tot pe exenatidă, a redus greutatea la șobolanii sănătoși, într-un alt studiu, cu aproximativ 25%, după 15 săptămâni de tratament. Efectul acestuia durează tot șase luni.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Se preconizează că piața globală a medicamentelor pentru controlul greutății și gestionarea obezității cronice va ajunge la cel puțin 100 de miliarde de dolari pe an, până la sfârșitul deceniului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇