Grecia amână cu o săptămână începerea școlii, iar măștile vor fi obligatorii în clase și gratuite

Grecia amână cu o săptămână începerea școlii, iar măștile vor fi obligatorii în clase și gratuite

Grecia amână cu o săptămână începerea anului şcolar, care va avea loc la 14 septembrie, din cauza creşterii numărului de cazuri de infectare cu coronavirus, a anunţat marţi guvernul de la Atena, transmit Reuters şi ANA.

Înmulţirea cazurilor în ultimele săptămâni a obligat autorităţile să reimpună gradual restricţii pentru a limita răspândirea virusului, în plin sezon turistic.

Marţi, purtătorul de cuvânt al guvernului, Stelios Petsas, a declarat că amânarea este necesară pentru ca familiile să revină din vacanţă în oraşele mari şi să petreacă un timp cu copiii înaintea ca aceştia să se întoarcă la şcoală.

Grecia a înregistrat în august cele mai multe cazuri de COVID-19, dar nu din cauza turismului. De ce a crescut numărul îmbolnăvirilor

”Îi îndemnăm pe toţi părinţii să se întoarcă acasă împreună cu copiii în zilele următoare şi să se asigure că aceştia rămân sănătoşi (…) până la reluarea cursurilor”, a spus Petsas.

În conferinţa de presă în care au fost prezentate detalii privind noul an şcolar, ministrul educaţiei, Niki Kerameus, a precizat că măştile vor fi obligatorii pentru elevi şi pentru profesori în toate spaţiile închise din şcoli.

Ministrul Tătaru a anunțat câteva dintre măsurile impuse în școli. Pe 7 septembrie, e gata evaluarea INSP, abia pe 10 școala ia decizia finală

Măştile vor fi puse la dispoziţie în mod gratuit atât în şcolile publice, cât şi în cele private.

Grecia a raportat până acum 10.317 cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 266 de decese.

Ghid pentru noul an şcolar: Părinții nu vor avea voie deloc să intre în grădiniţă. Grupele vor avea maxim 20 de copii și doi educatori

Monica Anisie anunță măsurile luate pentru noul an școlar: Site și linie telverde pentru părinți și elevi


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇