Gheorghiță va discuta despre vaccinare cu liderii comunității rrome

Gheorghiță va discuta despre vaccinare cu liderii comunității rrome

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, va avea o întâlnire cu liderii comunității rrome din fiecare județ, pentru a oferi toate informațiile cu privire la vaccinare.

El a precizat că își dorește ca toate informațiile legate de pandemie și vaccinare să fie prezentate cât mai pe înțelesul oamenilor.

"Împreună cu domnul preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Rromi, vom avea o întâlnire în format online cu reprezentanţii comunităţilor rrome din fiecare judeţ.

Vom anunţa când va avea loc această întâlnire şi sperăm să putem oferi toate informaţiile de care comunitatea are nevoie pentru a putea decide în mod informat dacă se vaccinează.

ADVERTISING

Noi ne dorim să prezentăm într-o manieră cât mai accesibilă, cât mai pe înţeles, toate informaţiile legate de pandemie, cât şi de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă.

Medicul a subliniat că trebuie eliminată teama oamenilor legată de vaccinare și să înțeleagă care sunt beneficiile.

Totuși, afirmă el, există comunități rrome cu o rată foarte bună de vaccinare, datorită implicării foarte bune a liderilor comunităților.

"Știm că sunt comunităţi rrome care au o rată foarte crescută de vaccinare, tocmai prin implicarea foarte bună a comunităţii, a liderilor comunităţii şi a reprezentanţilor autorităţilor locale.

ADVERTISING

Cred că eforturile vor avea succes din acest punct de vedere, în sensul în care trebuie să eliminăm teama şi frica oamenilor legată de vaccinare, în felul acesta foarte probabil că înţelegând în ce constă vaccinarea, care sunt beneficiile, de ce este important să ne vaccinăm şi decizia poate să fie alta”, a transmis coordonatorul campaniei de vaccinare.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇