România are rata de vaccinare cu 15% sub nivelul UE. Gheorghiță: Avem mult de recuperat

România are rata de vaccinare cu 15% sub nivelul UE. Gheorghiță: Avem mult de recuperat

România se află la o diferență de aproximativ 15% față de nivelul european în ceea ce privește rata de vaccinare, a declarat marți coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Potrivit acestuia, țara noastră are o rată de vaccinare de 46,6% din populația de peste 18 ani și de 44,3% din populația eligibilă, de peste 12 ani.

”Rata de vaccinare este de 46,6% din populația adultă, de peste 18 ani, vaccinată cu cel puțin o doză, 44,3% din populația eligibila de peste 12 ani și 39% din populația totală.

ADVERTISING

La nivel european rata de vaccinare este 61% cu cel puțin o doză și 55-57% cu schema completă. Deci este o diferență de 15% față de ce se întâmplă la nivel european”, a spus Gheorghiță.

El a subliniat că în ultimele două luni s-au înregistrat progrese și speră să putem atinge cât mai curând imunitatea de grup.

”Avem mult de recuperat, dar am înregistrat progrese în ultimele două luni, ceea ce ne face să sperăm că putem să atingem imunitatea de grup, care ne va proteja”, a punctat Valeriu Gheorghiță.

ADVERTISING

Scăderea de elan se simte

Totuși, spune el, săptămâna trecută s-au vaccinat cu 38% mai puține persoane decât săptămâna precedentă.

Bucureștiul se află în continuare pe primul loc în ceea ce privește rata de vaccinare, urmat de Cluj, Constanța și Sibiu.

”Bucureștiul are 65% rată de vaccinare din populația eligibilă, peste 12 ani.

Avem 3 județe cu rată de peste 50%: Cluj 57%, Constanța 54% și Sibiu 51%”, a anunțat medicul.

De asemenea, 19 județe au o rată de vaccinare cuprinsă între 40-50%, 17 județe între 30%-40% și 2 județe între 27% și 29%.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇