Germania vrea să investească în producția de vaccinuri, ca să fie pregătită pentru următoarea pandemie

Germania vrea să investească în producția de vaccinuri, ca să fie pregătită pentru următoarea pandemie

Guvernul german doreşte să creeze o echipă operativă specială pentru a spori investiţiile în producţia de vaccinuri şi pentru a consolida capacitatea de rezervă pentru următoarea pandemie, a anunţat vineri ministrul sănătăţii german, Jens Spahn, citat de Reuters şi dpa.

Spahn a confirmat o informaţie difuzată de publicaţia Der Spiegel conform căreia noua structură va fi condusă de Christoph Krupp, fostul şef al Agenţiei federale germane pentru valori imobiliare.

Speranțe de ridicare a carantinei

Demnitarul german a adăugat că sporirea numărului persoanelor vaccinate anti-COVID-19 şi scăderea numărului de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în ultimele săptămâni înseamnă că este posibilă ridicarea măsurilor de carantină în Germania.

Totuşi, el a făcut apel la prudenţă, în contextul identificării unei variante mai uşor transmisibile a noului coronavirus.

ADVERTISING

''Deşi populaţia germană doreşte încheierea lockdown-ului, este important să se acţioneze cu prudenţă astfel încât să nu se pericliteze ceea ce s-a realizat'', a explicat ministrul german.

56 de noi cazuri la 100.000 de locuitori

Numărul noilor cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele şapte zile era vineri dimineaţă de 56,8 la nivel naţional, uşor mai redus decât în ziua precedentă (57,1), potrivit Institutului Robert Koch.

Guvernul federal şi guvernele celor 16 landuri şi-au stabilit ca obiectiv scăderea acestui indicator sub 50. Ridicarea totală a lockdown-ului este posibilă dacă valoarea scade sub 35.

ADVERTISING

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇