Germania dă undă verde pentru ca vaccinul AstraZeneca să fie administrat şi celor peste 65 de ani. În România, limita rămâne la 55 de ani

Germania dă undă verde pentru ca vaccinul AstraZeneca să fie administrat şi celor peste 65 de ani. În România, limita rămâne la 55 de ani

Autoritățile germane au autorizat utilizarea vaccinului anti-COVID produs de AstraZeneca și pentru persoanele cu vârste de la 65 de ani în sus.

Totodată, perioada recomandată pentru rapel a fost extinsă la un maxim de 12 săptămâni, bazându-se pe studii care arată că în cazul AstraZeneca o perioadă mai lungă între administrarea celor două doze îmbunătățește reacția imună a organismului.

”Vești bune pentru vârstnicii care aștetau să fie vaccinați. Acum pot beneficia de vaccin mult mai repede”, a anunțat joi ministrul german al Sănătății, citat de Reuters.

ADVERTISING

Decizia vine pe fondul stagnării campaniei de vaccinare în această țară. Cum AstraZeneca avea limită de vârstă și autoritățile nu au modificat ordinea în care populația primește vaccinul, Germania ajunsese să aibă stocuri importante de ser, riscând să ajungă să le arunce.

Germania este și țara de la care a pornit ideea condiționării administrării vaccinului de vârsta pacienților. Autoritățile din această țară au considerat că nu există suficiente date științifice din studiile clinice pe această categorie de vârstă.

ADVERTISING

Însă, pe măsură ce dozele s-au adunat în depozite, ţările care au luat astfel de măsuri au regândit strategia, chiar dacă nu au primit, între timp, datele pe care le considerau lipsă.

Franța a extins acum două zile vaccinarea cu AstraZeneca la persoanele între 65 şi 75 de ani.

În România, nu pot fi vaccinați cu AstraZeneca cei de peste 55 de ani, potrivit prospectului prezentat de Agenția Națională a Medicamentului.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇