Germania a aprobat trei kituri de testare Covid la domiciliu

Germania a aprobat trei kituri de testare Covid la domiciliu

Germania a aprobat trei kituri de testare la domiciliu pentru detectarea COVID-19, în cadrul strategiei de testare în masă concepută de ministrul Sănătăţii, Jens Spahn.

Rata infectărilor cu noul coronavirus a scăzut constant în Germania, în primele săptămâni ale anului 2021, dar a stagnat în ultimele zile, adăugându-se astfel acelor semnale care sugerează că Germaniei îi va fi dificil să relaxeze restricţiile antiepidemice atunci când lockdown-ul se va încheia pe 7 martie, informează Reuters.

Cancelarul Angela Merkel le-a spus parlamentarilor din partidul ei conservator că disponibilitatea mai mare a testelor rapide şi creşterea capacităţii de testare a populaţiei ar putea să ajute procesul de revenire la normalitate şi să îl facă să devină mai durabil, au dezvăluit marţi două surse care au participat la acea întrunire.

ADVERTISING

Astfel, Institutul Federal pentru Medicamente şi Dispozitive Medicale, autoritatea cu rol de reglementare pe piaţa medicală din Germania, a aprobat, miercuri, testele antigen fabricate de companiile Healgen Scientific, Xiamen Boson Biotech şi Hangzhou Laihe Biotech.

Acestea pot fi utilizate de persoane care nu sunt profesionişti în sectorul sănătăţii, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul instituţiei.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇