Firea vrea să testeze 250.000 de elevi din București pentru COVID-19: Care este bugetul alocat pentru acest program

Firea vrea să testeze 250.000 de elevi din București pentru COVID-19: Care este bugetul alocat pentru acest program

 Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunță că din prima zi de școală va demara proiectul „Școli sănătoase în București”, cu un buget de 50 de milioane de lei, prin care 250.000 de elevi vor fi testați pentru COVID-19.

Firea a scris, sâmbătă, pe Facebook, faptul că sunt pregătite c???????????????????????????????????? ???????????????????????????????? ????̦???????????????????????? ???????????????????????? ????̂???????????????????????????????? ???????????????????????? ????̦????????????????????, acestea fiind dotate cu echipamente de protecție pentru personalul medical, cu dezinfectanți, materiale sanitare și medicamente.

ADVERTISING

„Toate cele 441 cabinete medicale școlare au măști, mănuși, halate de unică folosință, dar și viziere”, spune Gabriela Firea.

De asemenea, ea a mai precizat că ASSMB a demarat la începutul acestui an concursurile pentru ocuparea ultimelor posturi vacante de medici și asistente din rețeaua școlară, însă acestea au fost blocate după declararea stării de urgență și a celei de alertă.

ASSMB a încheiat, astfel, contracte pe durată determinată pentru 69 de persoane, 23 de medici și 46 de asistenți medicali.

ADVERTISING

Și cabinetele stomatologice vor sprijini procedurile de triaj, mai anunță primarul general.

De asemenea, Primăria Capitalei anunță și un nou proiect, cu un buget de 50 de milione de lei. Prin proiectul „Școli sănătoase în București”, se asigură posibilitatea testării gratuite cu aparate RT-PCR, pentru un număr de 250.000 de elevi din unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial și liceal aflate pe teritoriul Capitalei.

ADVERTISING

„Părinții trebuie să știe că se pot testa gratuit toți copiii care, din cauza alterării stării de sănătate în timpul cursurilor, primesc recomandarea de investigații medicale suplimentare; părinții trebuie să solicite în mod voluntar înscrierea în cadrul proiectului”, spune Firea.

Totodată, proiectul Primăriei Capitalei, „Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă” a fost extins pentru a da posibilitatea și personalului didactic și auxiliar să beneficieze de testare, numărul de locuri disponibile în proiect fiind majorat de la 3.000, cât era inițial, la 27.000.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇