Expertul OMS, ajuns în România pentru a evalua criza sanitară: Toată lumea trebuie să se implice

Expertul OMS, ajuns în România pentru a evalua criza sanitară: Toată lumea trebuie să se implice

Reprezentanul OMS a ajuns în România pentru a analiza situația gravă provocată de pandemie în țara aflată pe primul loc la numărul de decese în Europa și pe penultimul loc la vaccinare.

Este vorba despre un director în cadrul OMS pentru situații de criză medicală, calamități naturale și conflicte, care va sta cel puțin 60 de zile în România.

”Toată lumea trebuie să se implice, de la guvernanți, la instituțiile publice și până la cetățeni”, a declarat Heather Papowitz, reprezentantul OMS, într-o declarație comună cu Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședintele Comitetului Național pentru Coordonarea Activității de Vaccinare în Romania (CNCAV).

ADVERTISING

Mai multe despre ce s-a făcut greșit și ce ar trebui să schimbăm va declara abia după ce va face o analiză a situației pe plan local, spune Andrei Baciu.

”Vizita e bazată pe parteneriatul României cu OMS prin care ne dorim să lucrăm în echipă și să găsim soluții prin care România să facă față situației”, a declarat Andrei Baciu, menționând că evenimentul face parte dintr-un protocol standard cu OMS.

”Atunci când într-o anumită populație apare o situație de sănătate publică crescătoare, (protocolul presupune ca OMS - n.red) să își acorde sprijinul acelui stat prin delegarea unui expert”, a spus Baciu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Potrivit acestuia, OMS ne sprijină și cu 34.000 de teste RT-PCR și 200 de concentratoare de oxigen.

Întrebat ce schimbări se vor face și unde s-a greșit până acum, Baciu a insistat că reprezentantul OMS se află la prima vizită și că ”sunt discuții mai ample”, dar că va reveni cu concluziile.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇