OMS a trimis în România un expert în dezastre și urgențe medicale. Va sta cel puțin 2 luni să încerce să rezolve criza Covid

OMS a trimis în România un expert în dezastre și urgențe medicale. Va sta cel puțin 2 luni să încerce să rezolve criza Covid

Organizația Mondială a Sănătății a trimis la București un expert pentru situații de urgență sanitară, care va rămâne în țară cel puțin două luni.

Potrivit postului public de televiziune, este o decizie în premieră a OMS, ce vine după ce țara noastră a ajuns să fie printre cele mai afectate state din lume în acest val 4 al pandemiei.

Potrivit TVR 1, este vorba de Heather Papowitz, director în cadrul OMS pentru situații de criză medicală, calamități naturale și conflicte. Ea va sta cel puțin 60 de zile în România.

ADVERTISING

Papowitz are o experiență de peste 20 de ani în conducerea și gestionarea programelor pentru managementul riscului de dezastre și urgențe medicale.

Luni va avea primul contact cu autoritățile române. Mai exact, va avea o teleconferință cu cei din conducerile INSP și operațiunii de vaccinare anti-Covid.

Discuțiile continuă marți cu reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență, condus de Raed Arafat, iar începând de miercuri va merge în țară să vorbească cu medici, prefecți, primari, pentru a afla ce măsuri au fost luate și a analiza ce nu funcționează.

ADVERTISING

România continuă să aibă un bilanț Covid de peste 10-15.000 de cazuri și sute de morți în fiecare zi. Incidența medie la nivel de țară era duminică de 9 cazuri la 1.000 de locuitori.

În spitale nu mai sunt paturi libere la Terapie Intensivă de zile în șir, autobuze au început să fie transformate în ambulanțe sau centre mobile de vaccinare. Mai multe țări au trimis ajutoare după ce România a activat Mecanismul pentru Protecție Civilă al UE.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇