Efectul unui singur pahar de alcool pe zi

Efectul unui singur pahar de alcool pe zi

Un studiu recent a arătat că și un singur pahar de alcool pe zi are efecte asupra organismului. Și nu benefice.

Concret, e de ajuns o cantitate atât de mică de alcool pentru ca tensiunea arterială să crească, au constatat oamenii de știință, conform Sky News.

Deși cele mai mari creșteri au fost observate în rândul băutorilor înrăiți, experții au fost surprinși să constate că și consumul unei cantități mici de alcool a avut un efect asemănător.

Studiul de față, publicat în revista Hypertension, a revizuit șapte cercetări anterioare privind consumul de alcool și hipertensiunea arterială, la care au participat peste 19.000 de persoane din SUA, Coreea și Japonia, care au fost monitorizate timp de cel puțin cinci ani.

ADVERTISING

Chiar și în cazul persoanelor care au consumat o singură băutură alcoolică în fiecare zi a fost observată o tensiune arterială mai mare în comparație cu a celor care nu au băut deloc.

Tensiunea arterială ridicată exercită o presiune suplimentară asupra vaselor de sânge, a inimii și a altor organe, cum ar fi rinichii, iar tensiunea arterială ridicată persistentă poate duce la probleme grave de sănătate, inclusiv atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇