Dr. Virgil Musta atrage atenția că valul trei este mult mai dificil: Oamenii să se interneze din timp, înainte să dezvolte o formă severă a bolii

Dr. Virgil Musta atrage atenția că valul trei este mult mai dificil: Oamenii să se interneze din timp, înainte să dezvolte o formă severă a bolii

Pacienții diagnosticați cu Covid ar trebui să se interneze în spital din timp, înainte să dezvolte o formă severă a bolii, trage un semnal de alarmă medicul Virgil Musta, care atrage atenția că acest val este mult mai dificil. Mai mult, el susține că oamenii trebuie să înteleagă că lupta nu se dă în spitale, ci în comunitate.

“Oamenii vin târziu la spital. Din păcate, în continuare, oamenii vin târziu la spital, deși am încercat să atragem atenția asupra faptului că depistarea pacientului să fie cât se poate de precoce, iar apoi să fie evaluat.

Cine necesită internarea să se interneze din timp, înainte să dezvolte o formă severă a bolii", a declarat Virgil Musta, luni, într-o intervenţie telefonică la Antena3.

El a explicat că medicii din familie, care monitorizează pacienții, decid când este cazul de internare.

Medicul a atras atenția că cel de-al treilea val este mai dificil și din această cauză, dar și din cauză că spitalele sunt pline.

"Este un val mai dificil din două motive: un număr foarte mare de persoane sunt infectate, iar statistica arată că din aceștia, un număr de 20% fac forme severe, deci automat și numărul formelor severe este mare.

Noi ne confruntăm cu aceste forme severe care necesită spitalizare, pentru că ele nu pot fi tratate la domiciliu. Ei au nevoie de oxigen sub o anumită presiune, element pe care nu îl pot obține la domiciliu”, a punctat el.

Musta: Lupta nu se dă în spital!

Medicul a vorbit și despre modul în care am putea să ajungem la sfârșitul pandemiei.

"Cred că cel mai important este să înțelegem că lupta nu se dă în spital! (...) Lupta se dă în comunitate, iar cel mai important la ora actuală este un pact social, respectarea regulilor, vaccinarea sunt singurele soluții pentru a depăși aceste momente dificile", a explicat Musta.

Luni, ca după fiecare weekend am avut puține cazuri noi de Covid, dar numărul pacienților de la ATI s-a menținut ridicat. Autoritățile au raportat 2.323 de infecții noi în ultimele 24 de ore, cu care ajungem la un bilanț total de 1.008.490 de cazuri. S-au făcut și 7.152 de teste PCR și 5.441 de teste rapide antigenice procesate.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇