Dr. Jurma: În loc să plătim medicii de familie, mai bine dăm banii celor care se vaccinează

Dr. Jurma: În loc să plătim medicii de familie, mai bine dăm banii celor care se vaccinează

Infecţionistul Octavian Jurma vine cu o idee revoluționară. În loc să fie plătiți medicii de familie pentru vaccinări, banii să fie dați persoanelor care se vaccinează.

„Am o idee mai bună decât să plătim un bonus pentru fiecare inoculare medicilor de familie. Haideți să dăm banii ăștia celor care se vaccinează!”, scrie pe Facebook infecţionistul.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Octavian Jurma crede că, până la urmă, cei care se vaccinează fac un efort mai mare decât medicul care îi vaccinează și își asumă și niște „riscuri eroice, dacă ascultăm negaționiștii”.

Ne costă tot 100 de lei pe vaccinare, dar vom avea cu siguranță rezultate mult mai bune. Dar asta ar fi un beneficiu pentru cei vaccinați și în România nu discriminăm repetenții, discriminăm doar premianții”, adaugă medicul.

În opinia acestuia, este o ideea proastă să fie plătiți medicii de familie pentru vaccinare, pentru că alimentează suspiciunea că medicul îi vaccinează pentru bani și îi scade autoritatea și credibilitatea: „inhibă atât medicul, cât și pacientul. Medicii sunt deja plătiți pentru a avea grijă de sănătatea pacientului, lucru care include vaccinarea și în cazul altor boli contagioase”.

Citește interviul pe care ni l-a acordat dr. Octavian Jurma:

S-a pus o frână puternică testării, să nu se mai justifice vreodată carantina, s-a anunțat că totul va fi în siguranță. Nu testăm, nu vedem ce vine spre noi - Interviu cu dr. Octavian Jurma (I)

Pandemia la români: Indicatori greșiți, praguri cât mai ridicate, decese trecute cu vederea – Interviu cu dr. Octavian Jurma (II)

Atitudinea bizară a României față de noua tulpină britanică a coronavirusului: UE se protejează, Bucureștiul deschide barurile și jocurile de noroc - Interviu cu dr. Octavian Jurma (III)

Pandemia la români: ”Noi trebuie să fim o turmă liniștită, care își vede de treabă, și ne ducem în stânga sau în dreapta, după cum ne spun politicienii” - Interviu cu dr. Octavian Jurma (IV)


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!