Dr. Craiu: Fără mijloacele de prevenție, vor rămâne la școală doar un sfert dintre copii

Dr. Craiu: Fără mijloacele de prevenție, vor rămâne la școală doar un sfert dintre copii

Dacă nu vor fi fi respectate foarte strict regulile de protecție în şcoli, 75% dintre ”cei susceptibili” se vor infecta în următoarele 3 luni, atrage atenția medicul pediatru Mihai Craiu, într-o postare pe Spitalul Virtual Pentru Copii.

El le atrage atenția părinților să nu asculte ”poveștile frumoase”, care dau iluzia unei ”situații roz”, lipsită de griji.

Medicul aduce ca argument datele din SUA, unde școala a început în urmă cu o lună: Acestea arată că în ultima săptămână aproape 30% din noile cazuri de coronavirus au fost detectate la copii, iar cifrele sunt în creștere.

ADVERTISING

Motivul cel mai evident este chiar faptul că varianta Delta este de 5 ori mai contagioasă decât varianta inițială, spune dr. Craiu.

Nu toate merele frumoase sunt... nevinovate. Vom întelege asta pe propria piele, mai curând sau mai târziu.Cei care vă...

Publicată de Spitalul Virtual pentru Copii pe Joi, 16 septembrie 2021

”Cum este cu școala? Ar trebui respectate FOARTE strict regulile, deoarece în lipsa utilizării corecte a măștilor și în lipsa testării adecvate se observă infectarea a 75% din cei susceptibili în urmatoarele 3 luni.

Fără mijloace de prevenție vor rămâne la școală doar un sfert din copii (acolo unde nu se vor închide total școlile) în trimestrul I”, scrie acesta pe Facebook.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Și, totuși, copiii mici au armele potrivite pentru acest război

Copiii mici, în schimb, sunt în mare parte protejați, amintea zilele trecute același dr. Mihai Craiu.

Copiii mici beneficiază încă de imunitatea înnăscută, cea care dă cu ”bombe atomice” în ”toți străinii ce intră în corpul copilului”, spunea el.

”Asta înseamnă că ei au armele potrivite pentru a lupta cu maladia Covid-19, iar riscul mai mare decât spitalizarea este pericolul de alienare și de pierderi școlare”, a explicat fondatorul Spitalului Virtual pentru Copii într-o altă postare pe Facebook.

ADVERTISING

O.D.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇