Dr. Craiu liniștește părinții, în timp ce se pregătesc paturi ATI pentru copii: Pentru moment, e suficient să nu se infecteze adulții familiei

Dr. Craiu liniștește părinții, în timp ce se pregătesc paturi ATI pentru copii:  Pentru moment, e suficient să nu se infecteze adulții familiei

Anunțul că se fac pregătiri în spitale pentru copii, inclusiv cu paturi la ATI, dar și anul şcolar care bate la uşă seamănă panică printre mulți părinți, dar pediatrul Mihai Craiu, fondatorul Spitalului Virtual pentru Copii, vine cu clarificări și noi informații care să-i mai liniștească.

”În mod obiectiv lucrurile stau așa – în SUA copiii reprezintă 22% din totalul populației și doar 13% din cel al internărilor prin infecție cu noul coronavirus.

Da, există o creștere, care este explicabilă prin contagiozitatea extrem de ridicată a Delta și prin comportamentul nostru, al adulților.

ADVERTISING

Dar nu trebuie să facem acum un atac de panică! Nu e cazul, nu ajută la nimic și nu vom scădea numărul de spitalizări”, scrie medicul pe pagina Spitalul Virtual pentru Copii, urmărită de peste 200.000 de părinți.

In ultimele zile sunt mai multe știri despre maladia COVID-19 și efectele acesteia asupra copiilor. Știri ce vorbesc...

Publicată de Spitalul Virtual pentru Copii pe Miercuri, 25 august 2021

Potrivit acestuia, trebuie doar să cunoaștem care sunt factorii de risc ai copiilor pentru a dezvolta maladie COVID19 gravă: malformații cardiace, boli neurologice sau pulmonare cronice, sindrom Down, deficite imunologice, insuficiență renală cu dializă, diabet, anemie severă, malnutriție severă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Copiii fără comorbidități grave ar putea face forme severe dacă sunt obezi, dacă au vârstă sub 3 luni sau sunt de altă rasă decât cea caucaziană”, explică el.

Care sunt copiii care trebuie imediat văzuți de medic și spitalizați?

Trebuie văzut rapid de medic un copil cu ”respirație rapidă (peste 50/min sugarii, peste 40/min cei de 1-5 ani) sau dificilă, cu desaturare (sub 95% la pulsoximetru), cei cu deshidratare, cei cu semne neurologice nou apărute”, spune el.

Dar vestea bună este că, pentru moment, ”este suficient să nu se infecteze adulții familiei”, concluzionează dr. Craiu.

ADVERTISING

O.D.

Citește mai multe despre vulnerabilitățile copiilor și tinerilor în fața COVID Delta:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇