Dr. Craiu, mesaj pentru părinții îngrijorați de Covid: Copiii mici au armele potrivite pentru acest război

Dr. Craiu, mesaj pentru părinții îngrijorați de Covid: Copiii mici au armele potrivite pentru acest război

Copiii mici beneficiază încă de imunitatea înnăscută, cea care dă cu ”bombe atomice” în ”toți străinii ce intră în corpul copilului”, explică medicul pediatru dr. Mihai Craiu, într-o postare pe Facebook menită să-i liniștească pe părinți la început de an școlar, în contextul accelerării numărului de cazuri de coronavirus în România.

Asta înseamnă că ei au armele potrivite pentru a lupta cu maladia Covid-19, iar riscul mai mare decât spitalizarea este pericolul de alienare și de pierderi școlare, explică fondatorul Spitalului Virtual pentru Copii.

El propune și un plan pentru cei care vor să facă tot ce pot pentru copiii lor: ”lăsăm nevrozele inutile și ne concentrăm la ce trebuie să facem noi adulții, mai ales vaccinare și purtat mască în mod corect, acolo unde e necesar”, spune dr. Craiu.

Scurt de tot...Acum când a început școala și diverse voci anunță apocalipsa iar altele ne explică cum țara X a renunțat...

Publicată de Spitalul Virtual pentru Copii pe Luni, 13 septembrie 2021

Nu au aceleași riscuri, pentru că sunt în faza în care imunitatea lor distruge tot

Medicul recunoaște că în următoarea perioadă copiii și adolescenții români se vor infecta în proporție mai mare decât în vara lui 2021 și unii vor ajunge la spital.

ADVERTISING

De asemenea, copiii vor contribui la transmiterea comunitară a SARS-CoV-2, la fel de eficient ca adulții, ”exact cum se întâmplă și în izbucniri epidemice cu alte virusuri respiratorii, vezi gripa”.

”Deocamdată nu există în UE vaccinuri aprobate pentru copiii cu vârstă sub 12 ani. Dar nici nu prea contează, în țările normale. Vezi Danemarca unde 80% din cei peste 12 ani sunt vaccinați.
Oare sunt nebuni danezii și alții ca ei?
Răspuns - NU”, spune Dr. Craiu

El subilinază că cei mici, chiar dacă fac COVID-19, nu au aceleași riscuri ca cei pentru care există vaccin. ”De ce? Pentru că cei mici folosesc ALTĂ APĂRARE în fața coronavirusului”, spune el.

ADVERTISING

Mai exact, copiii mici folosesc imunitatea înnăscută și nu cea dobândită.

”Imunitatea dobândită, cea cu anticorpi specifici, presupune un act de învățare ce durează ani de zile. Ca orice limbă străină… Deci nu o "posedăm" când ne naștem sau în primii ani de viață.

Cum se apară copiii de infecții? 2-3 luni cu anticorpii veniți de la mamă, prin placentă, apoi au doar armele imunității înnascute. Acestea sunt foarte puternice, ca o bombă atomică, dar nu sunt foarte precise. Nu recunosc un anumit dușman, ci omoară toți străinii ce intră în corpul copilului. Trebuie să facă asta ani de zile, până învață imunitatea dobândită să recunoască doar dușmanii dintre străini.

ADVERTISING

Acest comportament al imunității copilului mic seamănă cu modul în care se comportă aceștia cu orice străin. Se încruntă, plâng și se agită violent, până învață să distingă rudele îndepărtate sau prietenii.

Cu timpul înveți și capeți experiență și educație. Inclusiv imună. Și în fața străinilor nu mai dai cu bomba atomică, fără discriminare…

După o analiză strategică (făcută de celulele imune cu memorie) se mobilizează un plan de apărare, cu arme specifice, anticorpii. Dar asta durează: sunt câteva zile până la "mobilizarea generală", timp în care SARS-CoV-2 are răgazul să se multiplice în corpul unui adolescent/adult. De aceea, este atât de diferit la copiii mici aparent sănătoși!”, spune dr. Craiu.

Să ne concentrăm pe ce putem face

Medicul propune un plan părinților: ”lăsăm nevrozele inutile și ne concentrăm la ce trebuie să facem noi adulții, mai ales vaccinare și purtat mască în mod corect, acolo unde e necesar.

Copiii mici au armele potrivite pentru acest război! Ei au un pericol de alienare și de pierderi școlare MULT MAI MARE decât cel de spitalizare prin maladie COVID-19!

Cu toții trebuie să ne străduim măcar acum, în ceasul al 12-lea. Altfel se închid iar școlile. Inutil și cu urmări”, își încheie postarea pediatrul.

O.D.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇