Doar două minute de mers pe jos, după masă, sunt surprinzător de benefice

Doar două minute de mers pe jos, după masă, sunt surprinzător de benefice

E nevoie de mult mai puțin exercițiu decât ne imaginăm pentru a coborî nivelul glicemiei de după masă, arată un nou studiu.

Se spune că plimbarea de după masă e aur curat pentru digestie, iar știința a arătat că o plimbare de 15 minute, după masă, reduce nivelul de zahăr din sânge. Dar un nou studiu a arătat că chiar și mai puține minute sunt de ajutor, fiind suficiente pentru a se obține aceleași beneficii, scrie The New York Times.

Noua cercetare, care a trecut în revistă rezultatele obținute de șapte studii, a ajuns la concluzia că sunt suficiente 2 – 5 minute pentru ca nivelul zahărului din sânge să scadă.

ADVERTISING

De menționat e că subiecții au fost atât oameni sănătoși, cât și cu prediabet sau diabet, concluziile fiind valabile în cazul tuturor.

Mai ales în cazul celor cu diabet, e important să se evite fluctuațiile bruște ale glicemiei. Aceleași fluctuații sunt factor de risc pentru instalarea diabetului de tip 2.

S-a dovedit și că a sta în picioare (versus pe canapea, de exemplu) ajută, dar nu în măsura în care o face o plimbare ușoară. Totuși, beneficii sunt chiar și așa, a explicat autorul studiului, Aidan Buffey, de la Universitatea Limerick, din Irlanda.

ADVERTISING

Plimbarea, de exemplu, presupune și aportul mușchilor, care vor folosi glucoza în exces, se arată în studiu.

Rezultate bune se obțin și cu o rundă de treburi casnice, după masă. Orice fel de mișcare e de ajutor, mai spun autorii studiului.

Totuși, cele mai bune rezultate se obțin atunci când masa e urmată de o plimbare de 60 – 90 de minute.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇