Doar 6 tineri români au făcut miocardită după vaccinarea cu Pfizer şi toţi sunt bine. La ce simptome trebuie să fii atent

Doar 6 tineri români au făcut miocardită după vaccinarea cu Pfizer şi toţi sunt bine. La ce simptome trebuie să fii atent

Șase cazuri de miocardită au fost înregistrate în România, la tineri cu vârste între 17 și 29 de ani, după ce s-au vaccinat antiCovid cu Pfizer, a anunțat, marți, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vacinare.

Trei dintre cazuri au fost după administrarea primei doze, iar alte trei după administrarea celei de-a doua doze. Toți cei șase se simt acum bine, a precizat medicul.

"În România, până la acest moment, sunt raportate şase cazuri de miocardită. Ele sunt raportate la cinci băieţi şi o fată. Grupa de vârstă este între 17 şi 29 de ani. Toate cele şase cazuri au apărut după vaccinul de la compania BioNTech/ Pfizer.

ADVERTISING

Trei cazuri au fost după administrarea primei doze și trei cazuri după administrarea celei de-a doua doze. În toate cele şase cazuri evoluţia a fost favorabilă.

Tinerii au fost internaţi şi s-au externat cu stare generală foarte bună. Media timpului apărut de la administrarea dozei şi până la diagnostic a fost de şapte zile”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Potrivit acestuia, simptomele care indică suspiciunea de miocardită cel mai frecvent au fost legate de durerea în piept, durere toracică, palpitaţii şi stare de oboseală.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Semnele clinice care ridică suspiciunea de miocardită cel mai frecvent au fost legate de durerea în piept, durere toracică, palpitaţii şi stare de oboseală. Sigur, şi febră a fost relatată în anumite cazuri.

Dar, în absenţa acestor simptome care sunt evocatoare şi care, repet, apar foarte rar, nu este nevoie de alte investigaţii. Şi aici mă refer după vaccinare”, a precizat medicul.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇