Din 10 februarie încep programările pentru imunizarea cu AstraZeneca. Cîțu e mulțumit de cum se desfășoară vaccinarea

Din 10 februarie încep programările pentru imunizarea cu AstraZeneca. Cîțu e mulțumit de cum se desfășoară vaccinarea

Premierul Florin Cîțu a anunțat, luni, că începând cu data de 10 februarie se vor face programări și pentru vaccinarea cu AstraZeneca.

El a precizat câte doze de vaccin AstraZeneca urmează șă ajungă în România, punctând că din acestea nu se va păstra pentru rapel, pentru că termenul pentru cea de-a doua doză este mai mare față de cel pentru Pfizer și Moderna.

„Vom primi în această lună aproape 800.000 de doze AstraZeneca. Începem de pe 10 februarie programările pentru AstraZeneca. Vom face prima vaccinare. Nu vom păstra rapelul. Rapelul la AstraZeneca este peste două luni. Deci încă 800.000 de persoane pot fi programate”, a spus șeful Executivului.

ADVERTISING

Premierul s-a declarat mulțumit de cum se desfășoară campania de vaccinare în România.

„Astăzi am văzut un top făcut de cei de la Bloomberg. România se menține la nivel global pe locul 14 în ceea ce privește campania de vaccinare.

Eu zic că suntem bine, cu campania de vaccinare merge foarte bine și bineînțeles că sunt probleme pe termen scurt, dar care nu depind de noi, dar eu zic că ne-am ajustat foarte bine la situație”, a adăugat Florin Cîțu.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇