Descoperire de proporții legată de unul dintre cele mai agresive tipuri de cancer

Descoperire de proporții legată de unul dintre cele mai agresive tipuri de cancer

Un studiu recent a arătat o legătură între câteva tipuri de bacterii – 5, mai exact – și cancerul de prostată agresiv. Descoperirea este una de maximă importanță, pentru că ar putea duce la o revoluție în ceea ce privește prevenția și tratamentul celui mai letal dintre cancere.

Oamenii de știință de la University of East Anglia au realizat mai multe analize genetice sofisticate ale urinei și țesutului din prostată, obținute de la peste 600 de bărbați, sănătoși sau cu cancer de prostată, și au descoperit că cinci tipuri de bacterii se află în legătură cu rapida progresie a bolii, relatează The Guardian.

ADVERTISING

Cercetarea nu dovedește că bacteriile respective – din care trei sunt noi pentru știință – sunt vinovate de apariția cancerului de prostată sau de evoluția rapidă a bolii, însă, dacă studiile aflate în derulare vor confirma acest lucru, atunci se va deschide calea realizării unor noi teste pentru a-i identifica pe bărbații cu cel mai mare risc și, eventual, găsirii unor noi antibiotice care să prevină boala.

Bărbații cu unul sau mai mulți dintre cei cinci microbi s-au dovedit a avea un risc de 2,6 ori mai mare de a se confrunta cu un cancer de prostată extrem de agresiv, cu evoluție foarte rapidă, comparativ cu ceilalți, se arată într-un raport publicat de jurnalul European Urology Oncology.

ADVERTISING

E posibil însă ca acești microbi să se afle în organismul lor tocmai pentru că au sistemul imunitar slăbit, ceea ce permite unor microbi să prospere. Însă oamenii de știință suspectează că aceste bacterii sunt prezente de la bun început. Ei fac o paralelă cu infecțiile cu Helicobacter pylori care cresc considerabil riscul de cancer al stomacului.

În cercetarea de față. Bacteriile găsite sunt Anaerococcus Peptoniphilus, Porphyromonas, Fenollaria şi Fusobacterium.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇