Dependența de sex ar putea să fie în strânsă legătură cu nivelul oxitocinei

Dependența de sex ar putea să fie în strânsă legătură cu nivelul oxitocinei

Hormonul iubirii, oxitocina, ar putea fi de vină pentru faptul că unele persoane sunt dependente de sex, arată un nou studiu.

În cadrul cercetării, a fost analizat nivelul hormonului din sângele a 64 de bărbați în cazul cărora era confirmată dependența de sex. A fost măsurat nivelul oxitocinei și în cazul a 38 de alți subiecți, tot de sex masculin, cu aceeași problemă.

Conform unui raport publicat de Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, în cazul tuturor subiecților dependenți de sex nivelul oxitocinei era mult mai ridicat decât în cazul celorlați participanți la studiu, arată IFL Science.

ADVERTISING

Cu cât mai înalt era nivelul oxitocinei, cu atât mai mare era și dependența de sex.

Oxitocina, numită și homonul iubirii, apare în mod normal în organismul nostru, fiind produsă de către hipotalamus și secretată de glandele pituitare.

În timp ce un nivel normal al homonului este benefic, ajutându-ne să avem, printre altele, o viață sexuală normală, studiul arată că atunci când nivelul e prea mare apar tot felul de probleme.

Din fericire, însă, a mai arătat cercetarea realizată de oameni de știință ciprioți și suedezi, terapiile existente, care țintesc hormonul, dau rezultate: în paralel cu scăderea nivelului oxitocinei, pot fi controlate și dependența de sex, dar și comportamentele asociate cu aceasta. În multe cazuri se ajunge la o viață normală, înclusiv din punct de vedere sexual.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇