Crește numărul de copii cu Covid din spitale, iar experții prevăd o explozie a infectărilor după începerea școlii

Crește numărul de copii cu Covid din spitale, iar experții prevăd o explozie a infectărilor după începerea școlii

Numărul copiilor depistați cu coronavirus crește alarmant. Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș spune că începerea școlii va genera un nou val de infectări.

În ultimele 24 de ore au fost internați în spital 63 de copii infectați cu coronavirus. În secțiile Covid ale spitalelor din țară sunt tratați 328 de copii, cei mai mulți cu simptome precum dureri puternice de cap, febră și dureri în gât.

Patru din cei cinci copii internați în secția Covid de la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara au avut aceste manifestări. Pacienții minori au între o lună și 17 ani, iar trei dintre ei prezintă și comorbidități. Cei cinci copii internați sunt nevaccinați, iar doi dintre ei au o evoluție critică a bolii și primesc îngrijiri medicale la terapie intensivă, relatează TVR.

ADVERTISING

Medicii se așteaptă ca în următoarele luni să se producă o nouă explozie a numărului de cazuri de Covid. "Suntem în continuare în această pandemie, doar că în acest val foarte probabil că marea majoritate a cazurilor vor fi cazuri mai ușoare, cazurile severe apărând doar la pacienți cu factor de risc și în special la cei nevaccinați.

A crescut numărul de cazuri, atât al celor internați cât și al formelor severe de boală", a declarat Virgil Musta, şeful secţiei de Boli Infecţioase din Spitalul "Victor Babeş" din Timişoara.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Şcoala va aduce o explozie

Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică, confirmă estimările unui număr crescut de infectări în această toamnă, când începerea școlii va acționa ca un "accelerator" al infectărilor: "Vom avea o creștere acum peste vară și va începe să se accentueze și mai mult în octombrie, noiembrie, (…) începerea școlii va da scânteia care va crește cu adevărat numărul de cazuri și acela este momentul în care sistemul de sănătate trebuie să fie precaut și pregătit".

Cherecheș a precizat că restricțiile vor fi diferite în valul 6 față de cele precedente. "Restricții cum am avut iarna trecută mă îndoiesc că vor mai fi, maximum va fi recomandată purtarea măștii la toți cei care au simptome sau în spațiile aglomerate. (…) Secțiile obișnuite vor fi supraaglomerate, dar și acea purtare a măștii va fi pe o perioadă limitată de timp, vorbim de două, trei, patru săptămâni".

ADVERTISING

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.165 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, fiind efectuate peste 9.000 de teste. Cele mai multe cazuri se înregistrează în București și în județele Ilfov, Timiș, Constanța, Sibiu și Brașov.

De la începutul pandemiei, peste 65.800 de persoane au murit în România după ce s-au infectat cu coronavirus.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇