Covid revine în forță în Franța. Cetățenii sunt sfătuiți să poarte mască în zonele aglomerate

Covid revine în forță în Franța. Cetățenii sunt sfătuiți să poarte mască în zonele aglomerate

Francezii ar trebui să înceapă din nou să poarte măști în zonele aglomerate, în special în transportul public, în condițiile în care țara trebuie să facă față unui nou val de infecții cu Covid-19 alimentat de noi variante ale bolii, a declarat luni ministrul Sănătății, Brigitte Bourguignon.

Publicitate

"Nu spun că ar trebui să fie obligatoriu, dar îi rog pe francezi să își pună masca în mijloacele de transport în comun", a declarat ea pentru RTL.

Măștile ar trebui purtate din nou și în alte zone închise, cum ar fi locurile de muncă sau magazinele.

Franța a raportat 17.601 noi infecții cu coronavirus în ultimele 24 de ore, cea mai mare cifră pentru o zi de luni din 18 aprilie.

În urmă cu 5 zile, șeful campaniei de vaccinare din Franța, Alain Fischer, a confirmat că țara se află în mijlocul unui nou val de Covid-19, la fel ca și alte țări europene. El a precizat că este în favoarea reintroducerii obligativității purtării măștilor de protecție în transportul public.

Publicitate

Noile infecții au crescut constant de la sfârșitul lunii mai în Franța, media pe 7 zile a cazurilor noi zilnice crescând de 4 ori față de luna mai.

Marți, numărul deceselor Covid din Franța a crescut cu 48 în 24 de ore, ajungând la 149.406.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇