Cîțu: Valul 4 al pandemiei nu se va justifica, atât timp cât avem vaccin. România stă bine!

Cîțu: Valul 4 al pandemiei nu se va justifica, atât timp cât avem vaccin. România stă bine!

Premierul Florin Cîțu spune că valul 4 al pandemiei nu se va justifica în România, în condițiile în care vaccinarea este la liber pentru toată lumea.

„Trebuie să ne vaccinăm cu toții. Altă măsură nu ne salvează de pandemie”, a punctat prim-ministrul, marți, înaintea Biroului Executiv al PNL.

El a fost întrebat ce are de gând Guvernul să facă pentru ca țara noastră să nu mai lovită atât de tare de valul 4, cum s-a întâmplat în celelalte faze ale pandemiei.

Cîțu a evitat să dea un răspuns clar și a cerut implicarea „tuturor” în campania de imunizare antiCovid, în contextul în care avem o capacitate mare de imunizare:

ADVERTISING

„Avem capacitate de vaccinare de peste 100.000 de oameni pe zi. Avem vaccin. Avem campania Orașul vaccinează satul. Peste tot, eu am vorbit și cu primarii, și cu prefecții. Trebuie să ne implicăm cu toții. Vreau să-i văd pe toți cei care critică să intre în această campanie de vaccinare”.

Marea și muntele, luate cu asalt de români

Referitor la faptul că litoralul și stațiunile montane sunt pline ochi de oameni care nu mai respectă nicio restricție antipandemie, premierul nu s-a arătat îngrijorat, ci chiar bucuros că românii se distrează.

În plus, el s-a lăudat că România este una dintre cele mai relaxate țări din lume la capitolul pandemie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Sunt bucuros că oamenii se bucură de facilitățile pe care România le are în domeniul turismului. Astă-iarnă, România a fost una dintre singurele țări care a avut deschis sezonul turistic.

Am fost prima țară care a relaxat restricțiile și am avut și vaccin la liber. În continuare avem vaccin.

Din punctul meu de vedere, valul 4 nu se va justifica atât timp cât avem vaccin. Trebuie să ne vaccinăm. Este important ca toți să dăm acest mesaj și aici vreau să fac un apel către toți liderii politici, din Opoziție sau de la Putere, către toată societatea, să preluăm acest mesaj de vaccinare.

Doar dacă ne vaccinăm, putem scăpa de pandemie. Nicio altă măsură luată anul trecut nu ne-a scăpat de pandemie, dar în momentul în care a apărut vaccinul am văzut că putem să depășim această fază. E important să ne vaccinăm”, a adăugat prim-ministrul.

ADVERTISING

Poate scoate Guvernul din nou în stradă

Totodată, Florin Cîțu a menționat că e dispus să scoată din nou Guvernul în stradă, pentru a-i încuraja pe cetățeni să se imunizeze.

„Dacă va fi nevoie, vom merge din nou prin țară. Nu l-am văzut nici pe președintele PSD, nici pe cei care critică să facă un efort pentru a încuraja campania de vaccinare”, a explicat el.

În fine, premierul a mai spus că este vizibil succesul campaniei de vaccinare, pentru că avem un număr redus de cazuri zilnice de Covid.

Succesul unei campanii de vaccinare îl vedem în numărul de persoane infectate zilnic. Și dacă România are astăzi încă un număr mic de persoane infectate, eu zic că România stă bine”, a punctat el.

Însă ce a omis premierul să spună este că în ultima săptămână am avut zilnic peste 200 de cazuri noi de Covid, o creștere semnificativă față de săptămânile trecute.

Numărul de teste procesate la noi în țară este unul redus comparativ cu alte state, dar tocmai de aici ar trebui să pornească grijile premierului - numărul testelor procesate a rămas constant, în timp ce numărul cazurilor noi a crescut!

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇