China lansează primul vaccin inhalabil antiCOVID (Video)

China lansează primul vaccin inhalabil antiCOVID (Video)

China lansează primul vaccin inhalabil COVID. Vaccinul inhalat este important nu numai pentru că poate proteja împotriva infecțiilor, ci și pentru persoanele care ezită să se vaccineze de teama acelor, spune un specialist.

Shanghai a introdus deja săptămâna aceasta noul tip de vaccin împotriva COVID-19, care se inhalează în loc să fie injectat, relatează Reuters.

Autoritățile de reglementare chineze au aprobat vaccinul, produs de firma farmaceutică chineză CanSino Biologics, pentru a fi utilizat ca doză de rapel în septembrie.

Iar acum, primele persoane încep să primească vaccinul, care este inhalat prin gură dintr-un recipient care arată ca un pahar.

"Prima linie de apărare a organismului nostru este membrana mucoasă a sistemului respirator. Vrem ca aceasta să fie stimulată direct pentru a îmbunătăți imunitatea și folosirea vaccinului inhalat face acest lucru", a declarat pentru Reuters Dr. Zhao Hui, medic-șef la Shanghai United Family Hospital Pudong.

La rândul său, Erwin Loh, director medical la St. Vincents Health Australia, a declarat că apariția vaccinurilor inhalate este importantă nu numai datorită potențialului de a proteja împotriva infecțiilor, ci și pentru că ar putea reduce numărul persoanelor care ezită să se vaccineze: "Există o proporție mare de persoane care ezită să se vaccineze pentru că au fobia acelor”.

Creșterea gradului de vaccinare este vitală pentru China, care rămâne un caz izolat la nivel mondial, deoarece păstrează politica "zero-COVID", care vizează eliminarea focarelor.

Shanghai, care nu a raportat niciun caz nou de coronavirus simptomatic transmis pe plan intern pentru data de 27 octombrie și are 11 cazuri asimptomatice locale, este în continuare într-o semi-închidere cu impact asupra clădirilor rezidențiale și a întreprinderilor.

Potrivit datelor oficiale ale guvernului chinez, peste 90% din populația sa a fost vaccinată.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇