Chile vaccinează copiii de peste 6 ani cu ser chinezesc anti-COVID

Chile vaccinează copiii de peste 6 ani cu ser chinezesc anti-COVID

Agenţia de reglementare medicală din Chile a autorizat luni utilizarea vaccinului anti-COVID-19 produs de compania chineză Sinovac Biotech Ltd la copiii cu vârste de peste 6 ani, în urma unei decizii care va permite includerea unui număr mai mare de persoane în campania naţională de imunizare împotriva noului cornavirus, informează Reuters.

Autorităţile din această ţară sud-americană au aprobat deja folosirea vaccinului Pfizer-BioNTech pentru copiii cu vârste de peste 12 ani, iar începând din luna mai 654.054 de rezidenţi chilieni de peste 12 ani au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză.

Serul CoronaVac, produs de Sinovac Biotech Ltd, a reprezentat însă pilonul central al campaniei de vaccinare din Chile, unde peste 13 milioane dintre cei 19 milioane de locuitori ai ţării au fost vaccinaţi deja cu schemă completă; 19,4 milioane de doze de vaccin CoronaVac au fost deja utilizate.

„Este o veste minunată pentru copiii de vârstă şcolară şi pentru cei care nu erau incluşi în planurile de vaccinare precedente”, a declarat ministrul chilian al Sănătăţii, Enrique Paris.

Cinci experţi din grupul de evaluare din cadrul Institutului de Sănătate Publică (ISP) din Chile au votat în favoarea administrării acestui vaccin pentru copiii de peste 6 ani, alţi doi au votat pentru vaccinarea doar a copiilor de peste 12 ani, iar un expert a votat împotriva vaccinării copiilor.

CoronaVac deţine autorizaţii de utiliza„re de urgenţă pentru copii în Indonezia şi în China.

Chile a asistat în săptămânile recente la o scădere considerabilă a numărului de infectări cu noul coronavirus, înregistrând luni doar 435 de cazuri noi.

În Chile au fost confirmate în total 1,6 milioane de cazuri de COVID-19 şi 37.108 de decese asociate acestei boli.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇