Cel mai sănătos mic dejun din lume - expert

Cel mai sănătos mic dejun din lume - expert

Expertul în longevitate Dan Buettner a petrecut 20 de ani studiind obiceiurile oamenilor care trăiesc până la 100 de ani sau mai mult. Le-a studiat alimentația, înainte de toate, și crede că a găsit cel mai sănătos și echilibrat mic dejun din lume.

E vorba despre un mic dejun popular în Costa Rica. Nu întâmplător expertul s-a oprit asupra acestei țări. Cei mai longevivi oameni din lume trăiesc în anumite zone din Italia, Grecia, California, Japonia și Costa Rica.

În Costa Rica, oamenii pregătesc adesea un mic dejun care include tortilla de porumb acoperită cu o combinație de orez, fasole neagră și condimente.

ADVERTISING

Fasolea neagră este gătită cu ceapă, ardei și mirodenii, apoi este amestecată cu orez fiert și așezată pe tortillas.

Buettner susține că acest mic dejun este cel mai sănătos din lume, deoarece include alimente bogate în vitamine și nutrienți. Tortillas de porumb oferă cereale integrale și carbohidrați cu un nivel glicemic scăzut, precum și vitamina B care ajută la repararea ADN-ului, a explicat el pentru CNBC.

Fasolea neagră conține antioxidanți și ajută la reglarea tensiunii arteriale și a insulinei. Combinația de fasole și orez oferă, de asemenea, o sursă importantă de proteine.

ADVERTISING

Buettner recomandă și o ceașcă de cafea cu acest mic dejun, deoarece aceasta include antioxidanți care ajută la metabolism.

Masa include, de asemenea, condimente și sosuri din oțet, morcovi și ardei iute, care oferă un ajutor probiotic și antioxidanți suplimentari.

Un astfel de mic dejun este, de asemenea, accesibil și realizat cu ingrediente simple și deloc scumpe.

Pentru a face tortilla, e nevoie doar de făină de porumb, bicarbonat de sodiu și apă. Pentru amestecul de fasole neagră și orez, e nevoie de ulei vegetal, ceapă, usturoi, fasole neagră fiartă, sare, piper și orice sos picant. Se pot adăuga și alte condimente, cum ar fi turmeric, coriandru și sos Worcestershire. Și ceva timp, bineînțeles, dar e un cost mic când e vorba despre sănătate.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇