Ce poți păți de la consumul „cronic” de cafea și cât de mult e prea mult

Ce poți păți de la consumul „cronic” de cafea și cât de mult e prea mult

Prea multă cofeină poate face rău chiar și unui om sănătos, arată un studiu recent, care a indicat și care este cantitatea considerată prea mare și, prin urmare, periculoasă.

Cercetătorii de la Zydus Medical College and Hospital din India au descoperit că un consum zilnic a mai mult de 400 mg de cofeină (aproximativ patru cești de cafea sau două băuturi energizante) ar putea crește riscul de a dezvolta probleme cardiovasculare, se arată într-un raport publicat de American College of Cardiology.

„Consumul regulat de cofeină ar putea perturba sistemul parasimpatic, ducând la creșterea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac”, a explicat dr. Nency Kagathara, autorul principal al studiului, într-un comunicat de presă.

ADVERTISING

Studiul realizat pe 92 de persoane sănătoase cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani a arătat că subiecții care consumau în mod regulat atât de multă cofeină (unul din cinci participanți) în fiecare zi prezentau modificări semnificative ale sistemului nervos autonom.

Acest sistem controlează funcțiile corporale involuntare, precum ritmul cardiac și tensiunea arterială. În timp, aceste modificări ar putea duce la un risc crescut de hipertensiune și alte probleme cardiace, spun oamenii de știință.

ADVERTISING

Efectele au fost și mai pronunțate în cazul celor care consumau peste 600 mg de cofeină zilnic.

Studiul a constatat că femeile, persoanele care lucrează în domeniul afacerilor și al managementului și locuitorii din mediul urban sunt cei mai mari consumatori de cofeină.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇