Când spune Bill Gates că se va termina pandemia? Ţările bogate vor scăpa mai repede

Când spune Bill Gates că se va termina pandemia? Ţările bogate vor scăpa mai repede

Bill Gates se declară optimist cu privire la rezultatul eforturilor depuse în vederea găsirii unui tratament pentru COVID-19, fiind de părere că, mulţumită acestora, pandemia va fi sub control în ţările bogate până la finalul anului 2021, respectiv 2022 în ţările în curs de dezvoltare.

“Inovaţiile în ceea ce priveşte diagnosticarea, metodele de tratament şi vaccinurile sunt de-a dreptul impresionante. Acest lucru mă face să cred că, pentru ţările bogate, ar trebui să punem capăt acestei situaţii până la sfârşitul anului 2021, iar pentru restul lumii până la finele lui 2022”, a spus Gates într-un interviu pentru Wired, potrivit Business Insider.

ADVERTISING

Miliardarul american şi-a exprimat cu această ocazie şi îngrijorările cu privire la faptul că presiunile de a găsi un antidot resimţite în ţări ca Rusia şi China sunt atât de mari încât autorităţile ar putea aproba un eventual vaccin înainte să se stabilească faptul că acesta este sigur.

Gates precizează că Administraţia Americană pentru Alimente şi Medicamente nu permite astfel de scurtături, fiind necesară o perioadă de trei sau patru luni doar pentru a urmări eventualele efectele secundare ale unui vaccin pentru COVID-19.

ADVERTISING

Cel puțin un vaccin va fi gata în octombrie, dar epidemia nu va dispărea peste noapte. Expert: prima generație de seruri va fi mediocră

Dacă cele mai bune vaccinuri nu vor fi distribuite în toată lumea, nu vom scapa niciodată de COVID-19, mai avertizează Gates, care le recomandă totodată oamenilor să nu lase garda jos, deoarece în toamna, când va fi mai frig şi vom sta mai mult în spaţii închise, ne-am putea confrunta cu o nouă explozie a cazurilor.

Comisia Europeană asigură achiziționarea a 300 de milioane de doze de vaccin pentru toate statele membre, dacă se va dovedi eficient contra SARS-CoV2

ADVERTISING

Fondatorul Microsoft şi-a exprimat luna trecută încrederea că oamenii de ştiinţă vor crea un vaccin eficient şi sigur, parţial datorită faptului ca mai mult de 160 de vaccinuri sunt în prezent în curs de dezvoltare în întreaga lume.

Bill Gates cere ca tratamentele pentru COVID-19 să ajungă la cei care au nevoie, nu la cei care oferă mai mult

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇