Buzău: Toate locurile COVID din Spitalul Judeţean sunt ocupate

Buzău: Toate locurile COVID din Spitalul Judeţean sunt ocupate

Conducerea Spitalului Judeţean Buzău a anunţat luni că toate paturile din secţiile amenajate pentru tratarea bolnavilor COVID 19 sunt ocupate, fiind disponibil un singur loc la terapie intensivă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean Buzău, Adriana Bunilă, toate locurile din secţiile de TBC şi Boli Infecţioase, unde se pot trata bolnavii de coronavirus, sunt ocupate luni.

”Pe secţia ATI sunt internaţi în acest moment 3 pacienţi şi un singur loc disponibil iar pe secţiile boli infecţioase şi TBC locurile sunt la capacitate maximă”, a declarat purtătorul de cuvânt al SJU Buzău, Adriana Bunilă. 

ADVERTISING

Deocamdată nu se ştie ce măsuri vor fi luate pentru internarea viitorilor pacienţi, conducerea spitalului analizând situaţia.

În Spitalul Municipal din Rm.Sărat sunt internaţi luni 137 de bolnavi de coronavirus, capacitatea maximă a spitalului suport pentru COVID 19 fiind de 150.

Luni, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a descins la Spitalul Judeţean Buzău, unde a discutat cu şeful UPU şi cu cu directorul medical despre situaţia existentă în cel mai mare spital al judeţului.

Ministrul a întrebat câte cadre sunt infectate, dacă e deficit mare de personal. De asemenea, a întrebat reprezentanţii SJU ce probleme au şi a făcut recomandări în contextul pandemiei. El a anunțat că va reveni în acest spital.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și:

Medicul Virgil Musta nu mai are locuri la Timișoara pentru pacienții cu Covid-19: Zona dedicată a devenit neîncăpătoare

Crește numărul tinerilor infectați cu COVID-19 în România. Managerul Institutului „Marius Nasta” explică de ce și ce e de făcut

La Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara mai sunt doar 6-7 locuri libere pentru pacienţii cu COVID-19. Terapia Intensivă este ocupată în totalitate

Managerul Institutului Marius Nasta: Tot mai mulți pacienți COVID-19 sunt tineri. O fată de 18 ani stă să intre în ATI

ADVERTISING

E sau nu România pe marginea celui mai rău scenariu? Pacienții COVID din terapie intensivă, un indicator-cheie


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇