Crește numărul tinerilor infectați cu COVID-19 în România. Managerul Institutului „Marius Nasta” explică de ce și ce e de făcut

Crește numărul tinerilor infectați cu COVID-19 în România. Managerul Institutului „Marius Nasta” explică de ce și ce e de făcut

Numărul de infectări cu coronavirus din ultimele zile a aglomerat secţiile de Terapie Intensivă din mai multe spitale. Managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală, Beatrice Mahler, arată că în această perioadă în care numărul de îmbolnăviri crește, tot mai mulți dintre pacinți sunt tineri.

Explicația este că există transmitere comunitară a virusului, iar tinerii sunt primii expuși.

„Ca medie, sunt mulți tineri, nu mai este aceeași vârstă de peste 60-70 de ani. A fost o perioadă la finalul stării de urgență când vârsta era în zona asta. Atunci erau foarte puțini cei de 30-40 de ani.

ADVERTISING

Probabil că există un impact al transmiterii comunitare către această categorie de vârstă și contează modul în care sunt respectate regulile. Și asta contează la toată lumea, nu doar la cei care sunt tineri”, a spus Beatrice Mahler, pentru Spotmedia.

Institutul „Marius Nasta” are cam toate paturile din Terapie Intensivă ocupate în permanență.

„La Institutul 'Marius Nasta' vârsta pacienților infectați scade, sunt tot mai mulți pacienți tineri, sunt pacienți simptomatici, sunt foarte puține forme asimptomatice. Majoritatea sunt forme medii ale bolii, avem foarte puțini pacienți cu forme ușoare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În Terapie Intensivă avem aproape tot timpul paturile ocupate sau avem cel mult un pat liber. Lucrăm cu un număr de internări și externări destul de mare.

Noi avem un număr limitat de paturi, pentru că asigurăm asistență medicală pentru mai multe tipuri de patologii precum boli cronice și tuberculoză și chirurgie toracică, dar față de celelalte compartimente, la Terapie Intensivă fluxul de internări și externări este foarte mare”, a mai spus Beatrice Mahler.

S-a dovedit că respectarea regulilor funcționează, trebuie să continuăm să o facem

Medicul spune că numărul mare de infectări din ultima perioadă are loc și pentru că oamenii nu mai respectă regulile, dar asta poate fi interpretat ca un răspuns al lor de a-și învinge frica de boală.

ADVERTISING

„Este extrem de important ca noi, cei care vedem acești pacienți în fiecare zi și vedem că această boală este o realitate - și nu este doar o realitate care produce simptomatologie, ci chiar produce decese - să le transmitem zilnic mesajul de nevoie de a respecta regulile impuse de autorități ca un mesaj pozitiv, care îi protejează.

Oamenii trebuie să înțeleagă că cel mai important lucru este sănătatea și că în acest moment nu poate fi protejată de această infecție decât prin aceste măsuri. Nu există un vaccin, tratamentele care sunt în acest moment nu sunt tratamente destinate în mod special acestei boli. Și atunci regulile sunt singura metodă de profilaxie care a funcționat în România, pentru că am dovedit că putem respecta reguli și că regulile respectate au efect asupra numărului de cazuri.

Reguli precum distanțarea socială, spălarea mâinilor, purtarea măștilor au dus la o pantă descedentă a numărului de cazuri în perioada stării de urgență. Deci putem, trebuie doar să înțelegem că toate aceste reguli au un impact pozitiv asupra noastră ca persoană”, a spus Beatrice Mahler.

În principal, Institutul Marius Nasta testează cu prioritate pacienții, dar dacă există un număr mare de solicitări ale celor care vor să plece în Grecia și se pot face și teste cu plată aici.

Citiți și:

Bilanț coronavirus: 30 de morți și 637 de cazuri noi în 24 de ore (Infografice)

Medic din Timișoara, despre bolnavii de COVID care se externează: Pleacă cu mijloace de transport în comun și noi nu-i putem opri


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇