Bilanţul Covid trece iar de 7.000 de cazuri şi avem aproape 400 de copii în spitale

Bilanţul Covid trece iar de 7.000 de cazuri şi avem aproape 400 de copii în spitale

Bilanţul Covid creşte din nou, dar nu a ajuns la valoarea record de marţi.

Avem joi 7.129 de noi cazuri și 3 decese raportate la pacienţi (peste 70 de ani) cu Covid în ultimele 24 de ore.

Sunt cu 350 mai multe cazuri confirmate față de miercuri.

În spitale, sunt internaţi 2.432 de pacienţi cu Covid, cu 131 mai multe față de ieri. De asemenea, la ATI sunt 155 persoane, cu 11 mai multe ca miercuri.

Din totalul pacienților internați, 385 sunt minori, 382 fiind în secții, cu 6 mai mulți ca ieri și 3 la ATI, la fel ca miercuri.

ADVERTISING

Începe să se simtă presiunea pe spitale, iar prefectul de Timiş a solicitat redeschiderea spitalului modular de campanie pentru cazurile de Covid de pe Stadionul CFR.

"Numărul zilnic de cazuri pozitive de Covid-19 în Timiş este de zece ori mai mare faţă de acum o lună (300 faţă de 30). Am solicitat Spitalului Militar să redeschidă unitatea medicală modulară de la Stadionul CFR începând cu 01 august, iar celorlalte spitale să operaţionalizeze paturile Covid-19. Situaţia nu este critică, însă am început să primim cazuri din alte judeţe, iar paza bună trece primejdia rea", a transmis Mihai Ritivoiu.

ADVERTISING

Până joi, 65.839 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat în ţara noastră.

Iată un interviu Spot cu ministrul Rafila despre obligativitatea măștii, carantina după vacanță, noile vaccinuri Omicron și spitalele PNRR


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇