Bilanțul Covid continuă să scadă, dar a crescut numărul copiilor internați

Bilanțul Covid continuă să scadă, dar a crescut numărul copiilor internați

Ministerul Sănătății a anunțat, vineri, un bilanț Covid de 1.250 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore, după ce au fost procesate 6.972 de teste PCR și 16.259 de teste antigenice rapide.

Astfel, bilanțul continuă trendul descendent, fiind cu 222 mai puține cazuri noi decât în ziua precedentă, numărul de teste fiind aproximativ același.

Dintre cei depistați pozitiv, 154 mai făcuseră o dată boala în urmă cu mai mult de 3 luni.

În secțiile Covid se aflau vineri dimineață 1.771 de pacienți, cu 57 mai puțini decât joi. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 246 de pacienți, cu 5 mai puțin față de ziua anterioară. 214 dintre ei sunt nevaccinați.

ADVERTISING

În schimb, a crescut cu 11 numărul copiilor internați cu Covid, acum fiind 94 în spitale. Din fericire, niciunul nu are nevoie de îngrijiri la ATI.

La decese avem același număr ca joi, dar și unul raportat cu întârziere. Se remarcă însă că vârsta pacienților care au decedat este mai mică. În ultimele 24 de ore au fost raportate 13 decese (unul raportat cu întârziere). Un pacient era din categoria de vârstă 40-49 de ani și 3 decese au fost la categoria 60-69 de ani. În rest, majoritatea avea peste 80 de ani.

ADVERTISING

Ministerul Sănătății precizează însă că toți pacienții sufereau și de alte afecțiuni și doar 2 erau vaccinați.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇