Belgia: Aproape 1.000 de pacienţi cu Covid-19, transferaţi de la spitale care şi-au atins limita

Belgia: Aproape 1.000 de pacienţi cu Covid-19, transferaţi de la spitale care şi-au atins limita

Aproape 1.000 de pacienţi cu COVID-19 au fost transferaţi de la un spital la altul pe teritoriul Belgiei de la începutul lunii octombrie, într-un efort de împărţire a poverii, a relatat sâmbătă agenţia Belga, preluată de dpa.

Belgia are dificultăţi tot mai mari în a ţine sub control rata de infectare cu coronavirus.

Cu o medie de aproape 12.000 de cazuri noi de infectare între miercuri, 28 octombrie, şi marţi, 3 noiembrie, la o populaţie de circa 11,5 milioane de locuitori, Belgia are una din cele mai ridicate rate de contagiune din Europa.

ADVERTISING

Cifre record pentru weekend în România: Aproape 10.000 de cazuri noi de Covid-19 si 130 de morți (Infografice)

Pentru a preveni ca spitalele să fie nevoite să refuze pacienţi, guvernul a impus o carantină parţială la începutul acestei luni, ordonând închiderea magazinelor cu produse neesenţiale şi limitarea contactelor apropiate la o persoană dintr-o gospodărie.

De la 1 octombrie, 945 de pacienţi cu COVID-19 au fost transferaţi spre alte spitale pentru a elibera paturi în unităţi care şi-au atins capacitatea maximă de primire.

ADVERTISING

Marea majoritate a acestor bolnavi au fost transferaţi în interiorul ţării, dar 24 de pacienţi au fost trimişi în ţara vecină Germania, a transmis agenţia Belga.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇